Laks i kokosmælk med agurker og kinakål

Laks i kokosmælk med agurker og kinakål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksesteak

Oprindelsesland : Thailand

ThailandIndsendt :     

Ingredienser:
 basmati-ris eller nudler
 
 vindruekerneolie
1 spsk.soya
0.5 rød chili
0.5 agurk
0.25 kinakål
 
1 fedhvidløg
0.5 rød chili
1 ds.kokosmælk
2 ferske laksesteaks
 
Opskrift:
Kom kokosmælken i en sauterpande sammen med hvidløg og chili. Lad den koge sammen til den så småt begynder at tykne.

Tør laksen godt af i køkkenrulle og læg den ned i kokosmælken, hvor den dampes mør, ca. 12 minutter. Den kan evt. vendes halvvejs.

Snit kålen i strimler og den udkernede agurk i 1 cm skrå skiver. Opvarm lidt olie på en anden pande eller i en wok og lynsteg begge dele til de netop begynder at tage farve, kun ca. 3 minutter. Der krydres med chili og soya.

Serveres med kogte basmati-ris eller ægnudler.

Tips:

Den sarte smag af laks passer så fint med den aromatiske kokosmælk. Den klassiske kokosmælk har en temmelig høj fedtprocent, men kan kan købe kokosmælk light, som faktisk er udmærket.





karakterer:
Opskriften er vist 14880 gange,
og udskrevet 576 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu