Laksesteaks med birkes og svampestuvning

Laksesteaks med birkes og svampestuvning, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksesteak

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.laksefilet uden skind og ben
0.5 tsk.salt
 Peber
2-3 spsk.birkes
 
 Svampestuvning:
750 g.svampe f.eks. hvide eller brune champignoner - østershatte - vilde svampe - kantareller eller evt. en blanding
2 tsk.raps- eller olivenolie
3 dl.vand
2.5 spsk.majsstivelse
2 dl.Kaffefløde 9%
0.5 tsk.salt
1 knsp.peber
1 kvisttimian
 
 Tilbehør:
1000 g.Kogte kartofler
 Godt brød og evt. en skål grøn salat
 
Opskrift:
Laksesteaks:
Tænd ovnen på 200° (varmluft 180°).

læg laksen på en bageplade beklædt med bagepapir.

Drys laksen med salt, peber og birkes og bag den i 15 min.

Svampestuvning:
Skær champignonerne i kvarter eller i tykke skiver og skær andre typer svampe i mindre stykker.

Varm olien op i en gryde eller på en stor pande og rist svampene heri.

Tilsæt vand og lad dem koge op.

Udrør majsstivelsen i fløden og kom jævningen i gryden under omrøring. Kog stuvningen i et par minutter, til saucen ligger tykt omkring svampene.

Smag til med salt, peber og timian og anret svampestuvningen på et stort fad. Læg de færdigstegte laksesteaks ovenpå og server retten med kogte kartofler, godt brød og evt. en skål salat.





karakterer:
Opskriften er vist 9905 gange,
og udskrevet 337 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-08-31 18:21:12
Herlig opskrift, men saucen skal lige have en anelse farve.