Laksesteaks med hvidvins-basilikum sauce
Hovedingrediens : LakseFisk - Laksesteak Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sauce:
Varm smørret op i en gryde, hak løg og hvidløg. Svits løg og hvidløg til de er blanke, ikke brunt. Kom hvidvinen på og kog den ned til under det halve. Tilsæt piskefløde og tørret basilikum og kog saucen yderligere ind til den har en tykkere konsistens. Smag til med salt og peber og tilsæt i sidste øjeblik frisk basilikum inden servering. Den friske basilikum skal kun have 1-2 minutter - ellers mister den sin grønne farve og taber smag. Saucen blendes, men en stavblender inden servering. Steaks: Varm en blanding af olie og smør op på panden. Krydr laksen med salt og peber og steg dem 4-5 minutter på hver side (afhængig af tykkelsen). Når laksen er vendt på panden, presses lidt citronsaft ud over den stegte side. Vend fisken igen, når den anden side er stegt og giv og den lidt presset citronsaft. Krydr evt. med mere salt og peber. Serveres hurtigt mens fisken og saucen er varm. |
|
Opskriften er vist 63406 gange,
og udskrevet 2360 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (17 stemmer) |
|
Kommentarer ALM - 2012-01-15 19:47:48 Lækker sauce. Jeg damper laksesteaks i ovnen (200 grader) i en foliebakke i 20 min med krydderier, limeskræl, citron og en sjat hvidvin i bunden. Den her sauce kan man bruge koldt også evt. Til forret med rugbrød og laks (koldt). Gitte W - 2009-09-06 20:59:15 Jeg havde ikke hvidvin, brugte 1/2 spsk. hvidvinseddike, 1/2 spsk. hvid balsamicoeddike, 1 spsk. sukker 2,5dl vand, Det blev super godt. anne bech - 2005-01-01 01:01:01 God og nem opskrift. Saucen er perfekt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne