Laksesteaks med peberrodskartoffelmos
Hovedingrediens : LakseFisk - Laksesteak Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rens laksesteaksene og krydr dem med salt og peber. Læg en firkant hvidløgssmør (fås færdig i supermarkedet) på toppen af hver steak. Pak hver ind i oliepenslet bagepapir eller sølvpapir. Bag pakkerne i en 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter. Kig lidt til pakkerne undervejs, tilberedningstiden kan variere i forhold til tykkelsen, og de må helst ikke få for længe. Så snart fiskekødet er fast, tages pakkerne ud.
Gulerødderne skrælles og snittes i strimler på størrelse med bønnerne. Kog bønner og gulerodsstrimler i saltet vand i ca. 5-8 minutter, begge dele må stadig gerne have lidt "bid". Tag bønner og gulerødder op og hold dem varme i en skål under et rent håndklæde. Smelt 50 g smør i en lille gryde og lad det syde kort med en lille håndfuld hele, skyllede blade af bredbladet persille og presset hvidløg. Pas meget på, at hvidløget ikke branker, så bliver det bittert. Umiddelbart inden serveringen hældes smørblandingen over de varme grøntsager og der vendes forsigtigt rundt. Kartoffelmos: Skræl kartoflerne og snit dem i mindre stykker. Kog dem meget møre i usaltet vand og mos dem med smør, mælk og krydderier som til en helt almindelig kartoffelmos. Rør mosen med så meget eller lidt peberrod, som du nu kan lide. Server mosen til laksepakkerne og de smørvendte grøntsager. |
|
Opskriften er vist 24429 gange,
og udskrevet 573 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne