Laksesteaks med peberrodskartoffelmos

Laksesteaks med peberrodskartoffelmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksesteak

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Laksesteaks med peberrodskartoffelmos, billede 4 Laksesteaks med peberrodskartoffelmos, billede 1 Laksesteaks med peberrodskartoffelmos, billede 2 Laksesteaks med peberrodskartoffelmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Laksesteak 1 laksesteak vejer ca. 200 gram
50 gram Hvidløgssmør
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
4 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
400 gram Grønne bønner. frost
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
  Kartoffelmos:
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 brev Peberrod, revet Revet peberrod sælges gerne i breve/poser af 40 gram.
   
Opskrift:
Rens laksesteaksene og krydr dem med salt og peber. Læg en firkant hvidløgssmør (fås færdig i supermarkedet) på toppen af hver steak. Pak hver ind i oliepenslet bagepapir eller sølvpapir. Bag pakkerne i en 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter. Kig lidt til pakkerne undervejs, tilberedningstiden kan variere i forhold til tykkelsen, og de må helst ikke få for længe. Så snart fiskekødet er fast, tages pakkerne ud.


Gulerødderne skrælles og snittes i strimler på størrelse med bønnerne. Kog bønner og gulerodsstrimler i saltet vand i ca. 5-8 minutter, begge dele må stadig gerne have lidt "bid". Tag bønner og gulerødder op og hold dem varme i en skål under et rent håndklæde.


Smelt 50 g smør i en lille gryde og lad det syde kort med en lille håndfuld hele, skyllede blade af bredbladet persille og presset hvidløg. Pas meget på, at hvidløget ikke branker, så bliver det bittert. Umiddelbart inden serveringen hældes smørblandingen over de varme grøntsager og der vendes forsigtigt rundt.


Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og snit dem i mindre stykker. Kog dem meget møre i usaltet vand og mos dem med smør, mælk og krydderier som til en helt almindelig kartoffelmos. Rør mosen med så meget eller lidt peberrod, som du nu kan lide. Server mosen til laksepakkerne og de smørvendte grøntsager.





karakterer:
Opskriften er vist 24429 gange,
og udskrevet 573 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12754 (3036 kcal)
KJ pr. Pers. 3188 (759 kcal)
Vægt ialt 2608 gram
Vægt pr. Pers. 652 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 489 KJ (116 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 6.1 gram
Kulhydrat 9.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu