Gelerand med får i mynte
Hovedingrediens : Lammekød - Stegt/Kogt (Rester) Indsendt : Red : |
|
|
Kog lammeboven i vand, så det lige er dækket. Lad det koge og skum godt. Tilsæt salt og suppeurter og lad det koge, til boven er godt mør.
Tag boven op og si suppen. Lad den helst stå køligt til dagen efter og pil fedtlaget af. Læg boven køligt natten over.
Skær kødet i små pæne tern. Det er lettere at få ternene pæne, når kødet er koldt. Læg husblasen i blød i koldt vand i 10 minutter. Vrid den let op og smelt den i 2-3 dl opvarmet suppe. Rør resten af suppen i og smag til med salt og peber. Hæld ca. 1 cm gelé i bunden af en skyllet randform og lad det stivne. Læg et enkelt lag fårekød i og klip persille og mynte over, så der bliver en fin, grøn kant i randen. Gør laget fast med lidt gelé, som også skal stivne. Fyld formen op med kød og hæld langsomt gelé over til formen er helt fyldt. Dæk med folie og stil formen koldt 3-4 timer eller allerbedst natten over. Dyp formen i varmt vand, så geléen slipper. Vend randen ud på et fad og læg tomatbåde, agurketern eller andre friske grøntsager i midten. Server med brød og en let creme fraiche sauce smagt til med lidt citronsaft og en anelse tør sennep og/eller karry. Man kan komme en anelse mayonnaise i saucen. |
|
Opskriften er vist 8644 gange,
og udskrevet 129 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne