Lammekølle med esdragonsauce
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt : Red : |
|
|
Køllen forberedes ved at ridse skindet og skære kødet fri fra benet ved ankelleddet, således at kødet ikke trækker sig sammen. Herefter gnides køllen med salt og peber og der stikkes ca. 4 fed hvidløg ind under skindet. Køllen brunes på panden i olivenolie og smør og steges i ovnen ved 180 grader i godt 2 timer.
Majsene koges i letsaltet vand i ca. 20 minutter og selve kornene skæres fra. Svampene skæres i skiver og skalotteløgene og persillen hakkes fint. Det hele sauteres i smør sammen med de pressede hvidløg.
Til saucen hakkes skalotteløgene fint og sauteres og 2 ½ dl. balsamico tilsættes og koges op. Tilsæt derefter 2 ½ dl. rødvin og det hele koges ned til ca. halvdelen. Tilsæt 3 ½ dl. piskefløde og reducer til saucekonsistens. Til sidst krydres der med salt og peber og friskhakket estragon. Lammekøllen skæres ud og serveres sammen med benet på et stort fad omgivet af garnituren. Saucen serveres ved siden af. Som tilbehør kan der serveres kartoffelmos. For at lave en god kartoffelmos er det bedst at bage kartoflerne på en bund af groft salt. Derved trækkes saften ud af kartoflerne. Herefter tilberedes mosen på sædvanlig vis, og til sidst tilsættes eventuelt finthakkede sorte Nicoise oliven. |
|
Opskriften er vist 7779 gange,
og udskrevet 223 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne