Græsk påskelam
Hovedingrediens : Lammekød - Spædlam Højtid: Påske Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
|
|
Rens lammet både udvendig og indvendig. Tør det med en køkkenrulle. Gnid indersiden med salt og gnid derefter salt og citronsaft på lammets yderside. Varm smør op i en stor gryde og steg hjerte og nyrer, til de er let gyldne. Tilsæt løg, og steg til de er gennemsigtige.
Tilføj derefter ris, krydderurter, krydderier og bouillon. Lad det koge over svagt blus uden låg på gryden, indtil det meste af væsken er absorberet. Læg nu lå på og kog videre i tyve minutter. Rosinerne røres i. Fyld denne blanding i lammet og sy åbningen til eller luk den med kødnåle. Stegningen foregår over et roterende spid. Oreganikvistene bindes sammen og bruges som pensel, når kødet dryppes. Når kødet begynder at blive brunt, dryppes det med tomatjuice. Lammet skal steget over det glødende trækul i 1 ½-2 timer. Det kan også anbringes på en bradepande i en 150 grader varm ovn, hvor det skal steget ca. 40 minutter pr. ½ kg. Dryp med tomatjuice, når kødet begynder at blive brunt. Til lammet serveres en græsk salat (tomat, agurk, oliven og fetaost), brød og vin. Et overdådigt festmåltid. Tips: Det traditionelle påskemåltid i Grækenland består af spidstegt pattelam, farseret med risfyld, som er blandet med næsten alle former for indmad, hjerte, lever, brisler osv. |
|
Opskriften er vist 15432 gange,
og udskrevet 200 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne