Sauterede brissel-schnitzler
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebrisler Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
|
|
Brislerne lægges i koldt vand ca. 1 time før tilberedning.
Tag brislerne op af vandet. I en stor gryde bringes en kogelage af ingredienserne til kogelagen i kog. Brislerne lægges i og koger i ca. 10 minutter. Tag dem op af gryden og fjern hinderne. Lad brislerne køle af i køleskabet under let pres. (læg dem evt. i en skål, sæt en tallerken med mindre diameter end skålen oven på brislerne. På tallerkenen anbringes en anden skål ca. halvt fyldt med vand). Hæld kogelagen gennem en si over i en anden gryde. Mål 3 dl. fra og gem til saucen. Resten bruges til gratinen. bladselleri/kartoffelgratin: Skær kogte kartofler og rene bladselleristilkene i ½ cm tykke skiver. Kog bladselleristykkerne møre i brisselsuppen i ca. 5 minutter. Tilsæt halvdelen af mælken og pisk resten af mælken sammen med hvedemelet i en skål og bland så blandingen gradvist i gryden sammen med de kogte bladselleri. Lad det koge 4-5 minutter. Tag gryden af varmen og pisk 1 æggeblomme i ad gangen. Vend derefter kartoffelskiverne i og smag til med salt og peber. Fyld dernæst en smurt ovnfast form på ca. 2 l. og kom grydens indhold i. Sæt formen på en rist på den nederste ribbe i ovnen ved 175 grader C. Bag gratinen i ca. 50 minutter. Brislerne, der har ligget i pres, skæres i ca. 1 cm tykke skiver. Skiverne sauteres et par minutter på hver side i smør på en stagepande og tages op. Kog panden af med lidt vand og gem stegeskyen til saucen. I en gryde jævnes ca. 2 dl. af kogelagen med en smørbolle af smør og mel. Kom stegeskyen i og spæd evt. med lidt mere kogelage, så saucen får den rette konsistens. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft og server saucen til retten. |
|
Opskriften er vist 7719 gange,
og udskrevet 144 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2010-03-16 13:16:40 hej hvad er brissel??+ |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne