Brisselstuvning med champignoner

Brisselstuvning med champignoner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebrisler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Brisselstuvning med champignoner, billede 4 Brisselstuvning med champignoner, billede 1 Brisselstuvning med champignoner, billede 2 Brisselstuvning med champignoner, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Kalvebrisler, rå
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
15 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Skinkestrimler, kogt 1 pakke skinkestrimler indeholder gerne 150 gram.
Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Vol-au-vent:
450 gram Butterdej, Plade 1 pakke butterdejsplader vejer 450 gram og indeholder 6 plader
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Vand brislerne ud i en stor skål i svagt rindende vand 10-15 minutter. Gnid brislerne fri for blodrester.

Kom brislerne i en gryde og dæk dem med koldt vand tilsat salt og citronsaft. Kog brislerne ved svag varme under låg 10-15 minutter.

Tag brislerne op og fjern sener og hinder. Læg dem i et let pres, f.eks. mellem to skærebrætter til de føles faste.


Rens svampene og skær dem i skiver.
Svits dem 4-5 minutter i smørret. Drys melet i og rør. Spæd med bouillon og lad stuvningen koge 3-4 minutter. Tilsæt fløde og kog til saucen er jævn.

Skær brislerne i terninger.
Bland brisselterningerne og skinken i. Varm stuvningen igennem og smag til med citronsaft, salt og peber.

Stuvningen fyldes i de bagte Vol-au-vent og serveres varme/lune. Alternativt til Vol-au-vent kan tarteletter bruges.

Se opskrift på Vol-au-vent her

Tips:

Skinken kan udelades, brug i stedet det ekstra brissel.





karakterer:
Opskriften er vist 10365 gange,
og udskrevet 220 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12681 (3019 kcal)
KJ pr. Pers. 3170 (754 kcal)
Vægt ialt 1618 gram
Vægt pr. Pers. 404 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 783 KJ (186 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 12.4 gram
Kulhydrat 11.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-09-30 16:03:06
Vi har en leverandør ,-frisk fra slagtehuset.Har over årene brugt den 15-20 gange FORRYGENDE RET