|
750 |
gram |
Kalvebrisler, rå750 gram Kalvebrisler, rå
|
|
|
|
|
|
Kogning:
|
3 |
dl. |
Vand3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
3 |
dl. |
Hvidvin, tør3 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
2 |
|
Skalotteløg2 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
|
1 |
kvist |
Timian, frisk1 kvist Timian, frisk
|
1 |
kvist |
Løvstikke, frisk1 kvist Løvstikke, frisk
|
1 |
kvist |
Persille, frisk1 kvist Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
|
1 |
tsk. |
Salt1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
4 |
|
Peberkorn, hvide4 Peberkorn, hvide
|
|
|
|
|
|
Sautering:
|
20 |
gram |
Smør20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
Salt, groft Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Sauce:
|
30 |
gram |
Smør30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
3 |
spsk. |
Hvedemel3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
|
2 |
|
Æggeblommer2 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
|
|
|
Peber, hvid Peber, hvid
|
|
|
Salt, groft Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
lidt |
Citronsaft, friskpresset lidt Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
|
|
|
Ærter bonne-femme:
|
150 |
gram |
Bacon i skiver150 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
|
1 |
spsk. |
Smør1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
100 |
gram |
Løg, pillet vægt100 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
500 |
gram |
Grønne ærter, frost500 gram Grønne ærter, frost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
|
1 |
|
Hovedsalat1 Hovedsalat Et mellem hovedsalat vejer ca. 150 gram.
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
| |
Læg brislerne i koldt vand en times tid. Kog brislerne i ca. 10 minutter i vand med ovennævnte ingredienser til kogning. Tag brislerne op af suppen, fjern hinderne og køl af under let pres.
Si suppen, mål 3 dl. suppe fra til sauce.
Skær brislerne i skiver på ca. 1 cm. Sauter skiverne i smør på en pande. Kog panden af og brug skyen til saucen.
Tilbered en lys sauce ved at jævne med smør og mel, der er rørt til en smørbolle. Spæd med suppe til så saucen får den rette konsistens. Smag saucen til med salt, peber og citronsaft. Tages af varmen og æggeblomme røres i.
Ærter bonne-femme:
Bacon skæres i tern som ristes let sammen med smør og hakket løg.
Ærterne tilsættes og varmes godt igennem.
Til slut vendes den strimlede salat i, og smager til med salt og peber.
|