Stegt kalvebrissel med rösti

Stegt kalvebrissel med rösti, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebrisler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kalvebrissel ca. 400 g
200 g.kartofler
2000 g.ubælgede ærter
2.5 dl.kalvefond
 
Opskrift:
Ærterne bælges, og man opdager at de nu ikke fylder ret meget.

Brislen skæres i 4 dele og vendes i mel, brunes på panden i smør og stilles i en varm ovn i 15 minutter ved 200º.

Kartoflen skrælles og rives i strimler, kommes i koldt vand, tages op, tørres i et viskestykke og steges i halvt olie og halvt smør på en pande til tynde röstier. De stilles lunt.

Brislerne tages ud af ovnen, og kalvefonden varmes let op og hældes over ærterne ned i en blender. Blend løs og tilsæt salt og peber. Varm saucen op igen, men ikke for længe. Så mister den farven.

Anret på en varm tallerken med saucen i bunden og rostien øverst.

Hvidt brød og Tokay Pinot Gris fra Alsace serveres til.





karakterer:
Opskriften er vist 10084 gange,
og udskrevet 129 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-04-30 07:25:15
Brissel er en kirtel som kun findes på kalve

  -   2009-03-08 02:02:28
Hvad er en brissel ?? jeg vil ikke stå nede hos slagteren og lyde alt for dum........