Brunsviger med creme
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Charlotte Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lun mælken, opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, blødt smør og mel og ælt dejen godt igennem på din køkkenmaskine. Dejen skal være godt klistret. drys lidt mel over og stil til hævning ½ time.
Hæld 2 dl. mælk op i en skål. Drys de 45 g. cremepulver ned i mælken, mens der røres med en elpisker. Pisk i 2 minutter. Rør det bløde smør sammen med farinen og vend kagecremen heri. Rul dejen ud og læg den i en bradepande. Hæld fyldet ud over kagen og bag den ved 175 grader C. alm. ovn i cirka 25 minutter. Tips: Bradepandestørrelse ca. 35x40, den store bradepande fra ovnen. Halv portion passer til en bradepande 23x33 cm |
|
Opskriften er vist 693045 gange,
og udskrevet 23028 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (436 stemmer) |
|
Kommentarer Peter - 2024-07-12 14:17:39 Fynsk brunsviger??? Pia - 2023-09-29 17:24:35 Den er bareden bedste, nem at lave. Jeanet - 2023-04-21 17:33:55 Har brugt den mange gange og den er rigtig god. Laver dejen i en breadmaker men tilsætter 1 æg og bruger 1 brev tør gær i stedet for frisk gær. Henriette - 2023-02-23 19:07:15 Jeg har brugt den opskrift i rigtig mange år. Den lykkes altid. Det blev en tradition på min tidligere arbejdsplads, at det var den, jeg skulle bage den hver år til min fødselsdag. Min fynske familie spiser den også med velbehag. Jeg kommer dog æg i dejen. jan - 2020-03-26 17:38:37 lækker har bagt den til fruen en del gange j hun vil ha mere ja altså kage Jimmi - 2019-03-12 18:31:52 2 gang jeg forsøger. Første gang løb den over kanten og hele bunden blev simpelthen så hård samtidig brændt. Denne gang har har jeg lavet højere kanter og kun givet 12 minutter der passer dejen noget bedre. Dog ligner den langt fra dit billedet. Selve fyldet er. Her 2 gang. Os totalt flydende og ikke den lækre konsistens som på billedet som jeg netop søger. Jeg er ikke Fynbo for ingen ting 😅 Julie - 2019-02-01 09:03:10 Den holder hver gang! Fantastisk opskrift Maiken - 2018-10-12 11:55:44 Den bedste opskrift på brunsviger - jeg har bagt den mange gange og med stor succes hver gang. anonym - 2018-07-30 08:14:32 Super lækker og nem brunsviger, at lave. 10/10 stjerner herfra. Marlene - 2017-09-10 21:15:29 Kan man lave den dagen før, er den så stadigvæk god Sonja - 2017-07-30 18:17:03 Vi bruger aldrig andre opskrifter -det er den bedste brunsviger man kan få. anonym - 2017-04-06 06:12:04 Bruger ALTID denne opskrift og den slår ALDRIG fejl :-)! Et trick jeg har tillært mig, er efter den første hævning, at rulle dejen ud i bradepanden og ligge det varmr fyld på , og lade det efterhæve 20 min - haps det er godt! Trine H - 2017-02-03 14:51:12 Utrolig nem at æave og smager fantastisk. Min søn på knap 5 lavede dagen og jeg stod for den varme del. Han er så glad for den at vi skal lave den på hans fødselsdag. Jasmin - 2017-01-07 17:30:39 Elsker denne kage denne kage gir glæde Trine - 2016-12-11 08:14:33 Nu har vi lavet denne brundsviger til alle fødselsdager og en sikker vinder! Smager super godt og gæster fra nær og fjern er også begejstret☺ Trine - 2016-10-20 13:13:28 Vi har nu bagt denne Brunsviger i nogle år nu til stor glæde😊 super lækkert og en sikker vinder til enhver lejlighed😉 Maria - 2016-07-10 12:00:34 Den dårligste brunsviger jeg længe har bagt fyldet er jo bare noget vandet noget øv øv øv. Den jeg plejer at lave er tusind gange bedre og endnu tættere på bagerens grunden til jeg ville prøve denne var fordi jeg ville prøve hvordan det ville være med kagecreme. Jeg er SKUFFET! Julie - 2016-04-13 23:29:46 Hvor lang tid skal kagen så have hvis man stiller den i en kold ovn og så tænder ovnen? Som Mona skriver D.2015-04-03 ? Nogle der ved det?? Julie - 2016-04-13 16:30:56 Hvor lang tid skal kagen så have hvis man stiller den i en kold ovn og så tænder ovnen? Som Mona skriver D.2015-04-03 ? Nogle der ved det?? Mona - 2015-04-03 17:08:47 Når dejen skal hæve, er det vigtigt først at fordele dejen fint og omhytteligt ud på bradepande med evt bagepapir under, derefter smøres med det samme det AFKØLEDE fyld på. OG SÅ lader man kagen hæve fint og give den tid nok til det. Til sidst sættes kagen i en KOLD ovn.Den langsomme opvarmning mindsker yderlige muligheden for at det klapper sammen. På denne måde kan man stort set aldrig få en kage, der er tung eller klasket sammen ; ) Jeg bruger gammeldags oven uden varmluft og bager fint mine brunsvigere ved 220 grader.Gærdej bagt under 200 grader har jeg aldrig hørt om. Mona - 2015-04-03 16:59:21 Jeg smider altid et æg i gærdej, boller eller brunsviger Sara - 2015-03-10 19:40:11 Jeg er 12, og har lavet dem alene. Min familie ELSKER kagen! Den er SÅ GOD, og virkelig let at lave. Lone - 2015-02-11 16:34:15 Oev! Jeg blev saa skuffet :( Jeg lavede den her til min soens foedselsdag, men bunden haevede slet ikke, og var helt bloed. Uspiselig desvaerre... Jeg vil proeve fyld opskriften paa en af de andre opskrifter hvor man skal bage bunden foerst. monsii - 2015-01-23 17:01:08 helt igennem en fantastisk og nem brunsviger, som en brunsviger opskrift skal være :) Birth - 2014-11-23 15:08:53 Rigtig god og let alt lave med 2 børnebørn. Smager godt. Charlotte - 2014-10-18 15:29:31 Tip til danskere i England der ikke kan få fat i kagecreme, køb et brev Instant Custard og bland op med kogende vand. Lad blandingen køle ned inden den røres sammen med brunfarin/smør. Det er en holdbar erstatning :-) anholt skole - 2014-09-26 11:54:05 hvor langt skal det bage i? anonym - 2014-09-03 21:44:08 Mit fyld flød ud selvom jeg havde bukket kanterne. Næste gang lader jeg den hæve lidt og laver huller før fyldet puttes på. Lækker dej anonym - 2014-07-19 15:19:22 Man putter sgu da ikke kagecreme i brunsviger 😎 Susanne - 2014-05-06 06:06:11 kan den fryses ??? anonym - 2014-02-23 09:55:47 Brug kun 2/3 af den angivne mængde til creme, dvs. 28g cremepulver og 1,3dl mælk - ellers bliver det alt for sødt. Og husk at lade dejen eftermæle, når den er bredt ud i bradepanden, ellers bliver den meget flad Dot - 2014-02-06 22:51:57 Lækker kage. Kan med fordel fryses. Og lige lunes når den kommer fra fryser. Tonny - 2014-02-02 17:00:15 Bagermestrene burde frygte denne opskrift. Den får hjemmelavet brunsviger til at smage ligesom de bedste fra de bedste bagere. May-Britt Drews - 2013-12-23 22:24:58 Jeg har brugt denne opskrift nu i mange år, det er den bedste opskrift på brunsviger, der overhovedet er lavet!!! Amina - 2013-09-07 09:19:22 Mmmm lækkert ikke sidste gang jeg laver den Ulla - 2013-06-27 13:40:27 Kan den fryses? anonym - 2013-06-25 22:48:31 Hej. Jeg har været på grundforløb som bager, det eneste der mangler er lidt sirup ;) også er det da det samme :D Koriander - 2013-04-26 20:17:17 Hvis man goer som praecis opskriften siger, bliver kagen bare enormt god. Jeg lavede kagecreme: 2 aeggeblommer, 2 spiseske sukker roert i gryde, tilsaet ca. 2 spiseskefulde maizena i 2 dl kold maelk og haeld af 2 omgange i aeggemassen der under oomroering bliver opvarmet over lavt blus..bliv ved at piske forsigtigt. Massen maa IKKE braende fast i bunden af gryden.Tilsaet rest maelkeblanding og kog langsomt op. Bliv ved at roere til massen bruser op. Tag af ilden og pisk til massen er skummet af. Normalt tilsaetter man vanille,men jeg havde ingen. (Ekstra laekker til lagkage..man kan blande lidt floedeskum i) Maengden 2,2,2 passer perfekt til resten af opskriften og brunsvigeren er bare superlaekker!! God opskrift!! anonym - 2013-04-11 21:50:41 synes at der skulle meget mel i... ellers synes jeg godt om kagen.. Heidi... - 2013-04-09 13:43:54 Super let at lave og smager himmelsk, den skal bages igen en anden gang. anonym - 2013-01-01 22:33:11 Den er super god Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne