Vanillefudge
Indsendt : Red : |
|
|
Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde og varm op ved jævn varme, under konstant omrøring, til alt sukkeret er opløst. Bring massen i kog og fortsæt kogningen, til en dråbe af den kan danne en blød kugle, når den dyppes i koldt vand. Tag gryden fra varmen og sæt den i koldt vand, så massen hurtigt afkøles til ca. 50°, så bliver den sej og gylden. Pisk i blandingen til massen bliver tykkere. Hæld massen i en velsmurt form med bagepapir og stil den koldt nogle timer. Skæres i små firkanter.
|
|
Opskriften er vist 36844 gange,
og udskrevet 747 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (38 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-12-21 00:02:09 Åh gud! Jeg stod i ca to timer ved jævn varme - og der skete intet... Så hældte jeg mere fløde i, og lidt, og lidt vand... Så skete der lidt med sukkeret efter endnu en halv time... Men da det så kom over og koge kom sukkerkornene frem igen! :-( please help! Don Fudge - 2012-04-15 00:46:52 et godt råd er at varme massen til 116 grader celsius, inden den tages af blusset, og så skal den "slås" med skeen, ikke "piskes" som opskriften foreslår, fløde er desuden ikke en nødvendighed, man kan SAGTENS bruge mælk, desuden er der overraskende lidt smør i. Zita - 2012-02-10 16:54:16 Min er mislykket, er blevet til hård karamel- først for løs og nu for hård :-( bitter - 2012-01-21 15:09:07 dobbelt så meget fløde! MDaugaard - 2012-01-05 07:42:10 Det er super vigtigt at varme fudgen lang nok tid for at undgå at det bliver "knasende" som Julie skriver. Jeg var nød til at genopvarme massen første gang jeg prøvede, men så gik det også fint og blev super lækkert. Et termometer er dog et must til denne opskrift. Mvh. Mikkel Anja - 2011-12-12 16:38:01 Brug sukkerthermometer. Karamellen skal tages af når den npr 115 grader. Så bliver den perfekt! hauk - 2011-11-06 20:12:58 go fudge M - 2010-12-05 09:49:01 Min bliver meget klumpet.. Jens - 2010-10-22 20:16:14 Fulgte opskriften helt som beskrevet. Endte med knasende sukkertern. Kan ikke anbefales. Julie - 2010-07-10 12:25:36 Jeg synes den ender med at være meget "knasende" pga sukkeret, det er muligt at den ikke er kogt nok så, selvom jeg kogte det længe, men det er ikke nemt at vide hvor meget den skal have ud fra den beskrivelse.. (: - 2008-09-28 16:55:33 Hvordan bliver konsistensen? Robert - 2007-09-04 11:41:31 Jeg elsker fudge |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne