Klipbrød

Klipbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
25 g.gær
1 tsk.fint salt
1 spsk.honning
25 g.margarine
2.5 dl.vand
2 æg
125 g.grahamsmel
300 g.hvedemel
 
Opskrift:
Opløs gæren i salt i en røreskål. Smelt honning og margarine i en gryde, tilsæt vand og hæld blandingen i gæropløsningen, når den er fingervarm. Tilsæt nu 1 æg, grahamsmel og det meste af hvedemelet og ælt dejen grundigt igennem.

Lad den hæve lunt og tildækket i 40-50 min., vend den derpå ud på køkkenbordet med resten af melet og form den til et aflangt brød, der lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver en halv times tid.

Klip brødet med en saks og træk "snipperne" til hver sin side. Pisk det andet æg sammen og pensl brødet med dette, inden det sættes i ovnen ved 200 grader C.

Bages i ca. 30 min., til brødet er smukt gyldent.





karakterer:
Opskriften er vist 6945 gange,
og udskrevet 117 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu