Grovbrød fra Struer
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
|
|
Surdej:
Det hele røres sammen, der lægges et viskestykke over, og dejen står over til næste dag. Den kan sagtens stå en dag mere. Jo længere, jo mere sur. Nu tilsættes de øvrige ingredienser. Der røres godt. Husk først at tage surdej fra til næste omgang. Opbevar den i køleskabet. Smør to rugbrødsforme godt, fordel dejen og lad den hæve en lille smule, ca. to timer. Bag uden luft, hvis det kan lade sig gøre, ca. 1 1/2 time ved 170º. |
|
Opskriften er vist 16069 gange,
og udskrevet 235 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Jette hv - 2016-11-29 13:43:21 Har bagt det og det giver et dejligt brød. Dog måtte jeg putte Extreme 2,5 el rugmel mere til før konsistensen var ok., jeg er i tvivl om jeg indædte bagning, skal starte helt forfra eller bare gå videre til p. To. hans - 2013-04-15 17:22:21 Hvor meget skal der tages fra til surdejen? Vel ikke lige så stor mængde, som når man skal lave den? Det ville fylde for meget. Hvor længe kan surdejen holde sig i køleskab, inden den igen skal bruges? Mvh. Hans Haustein Dorte - 2008-05-03 10:04:07 Der mangler at blive oplyst hvor meget gær der skal bruges til surdejen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne