Fedtfattige grovboller
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Fedtfattig opskrift Fryseegnet : Er fryseegnet. Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opskriften er vist 374787 gange,
og udskrevet 12634 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (111 stemmer) |
|
Kommentarer Winnie - 2021-01-23 14:00:59 Super gode boller 😀 Thea - 2012-08-30 19:39:13 Fantastisk opskrift. Og den kan ændres i det uendelige. Denne gang skiftede jeg hvedekliden ud med grovvalsede havregryn. Og så kom der revet ost, løg hvidløg, pizzakrydderi OG revet gulerod. Det blev nok til lidt mere end de 40gr men det blev bollerne bestemt ikke ringere af. Nu har jeg ingen problem med at dejen er klistret da jeg kommer det hele i en skål og bruger dejkroge. Jeg har heller ikke noget problem med at forme bollerne da jeg bruger to skeer til at sætte dejen på bagepladen. Jeg smører ganske lidt olie på den ene ske så slipper dejen let. De her boller er blevet en total favorit hos os :-) cha´futten - 2012-02-06 08:22:34 gør fingerne våde når du former bollerne.. de bliver dejlige runde og nemme at arbejde med.. marie - 2012-01-30 20:29:22 et godt tip er at komme rosiner i dejen! det smager rigtig lækkert, og tilføjer lige bollerne "det sidste". selv puttede jeg bare rosiner i, til jeg synes der var nok, men man kan jo efterhånden prøve sig frem. Til en portion til 12 boller, brugte jeg 1dl rosiner:-) Conni - 2011-08-22 22:49:45 Kan man tag græskarkerner i stedt for gulerødder. Vibeke - 2010-10-28 21:14:01 Rigtig lækre.Min datter har lige bagt dem. Hun fortæller, hun fugtede hænderne,da hun formede bollerne, så er dejen meget nemmere at arbejde med Rothmann - 2010-10-08 17:24:04 kan man bruge havreklid i stedet for hvedeklid? bella32 - 2010-09-04 16:31:44 supper lækre boller brugte lidt durumhvede i stedet for hvedeklid blev supper gode Nick - 2010-08-17 22:11:27 Dejen er alt for klistret!!! Benedikte - 2010-05-15 13:29:45 Skift noget af hvedemelet ud med knækkede hvedekerner og solsikkekerner, så er den hjemme. Rigtig lækre boller. Jeg vil også mene, at sukkeret er unødvendigt og at man i stedet kan bruge lidt mere gulerod. - Men det er bare hvis det virkelig skal være helse :) Jeg har ikke haft så store problemer med den klistrede dej, jeg tror bare at man skal bruge lidt ekstra mel... mette - 2010-02-10 19:18:19 jeg er ellers ikke en som er super god til at bage men de blev rigtig gode og skal da helt klart lave dem igen Pia - 2009-12-10 11:52:08 Jeg har ikke nogle æg, kan man bage uden æg? Carsten - 2009-12-09 09:57:31 Nu er det 2. gang jeg skal til at lave dem og første gang var de en super succes. Dejen er lidt klistret, men bollerne er bare super, når de kommer ud af ovnen Tanja U - 2009-10-28 20:11:50 Rigtig lækre boller, de er lige kommet ud af ovnen (: Så klar til skole imorgen, blivet hvert fald ikke sidste gang je laver dem. Syntes ikke dejen er specielt svær at arbejde med, lidt klistret, men ikke værre. De kan være ret hårde når de kommer ud af ovnen, men lad dem lige stå i 15 min. og køle af. og put dem så i en pose (: - så er de ikke så hårde. MEN LÆKRE BOLLER! Nanna - 2009-09-04 18:13:11 Mmm...... De blev lækre! Puttede ikke sukker eller hvedeklid i og udskiftede noget af hvedemelet med grahamsmel. De smager også godt med lidt havregryn og solsikkefrø i... Dejen var klistret, men bollerne var det værd... Line - 2009-03-27 16:01:02 Hvor mange kostfibre er der i pr. 100 gram? brovst - 2009-02-24 10:25:18 de grovboller er de beste boller jeg har smagt Helle - 2009-02-17 15:01:06 Super gode og mættende boller Stine - 2009-02-09 14:31:22 Til Sofie: Hvis du vil lade dem hæve natten over skal du bruge mindre gær (fx 10-15 g.). Det er gæren der får bollerne til at hæve, desto mere gær - desto hurtigere hæver bollerne. Dog spiller mængden af salt også ind på gærens proces (dvs. hævningen), så måske du også skal mindske mængden af salt - prøv dig frem :) sofie - 2009-01-24 10:19:34 kan man lade dejen stå til natten over eller SKAL den lavet samme dag??? anonym - 2009-01-21 16:52:45 kan man undlade hørfrøene?? frederiksberg komune - 2008-11-27 10:54:44 hej vi vil bruge den i vores kantiner på frederiksberg hilsen os anonym - 2008-11-24 16:11:59 Helt fantastiske boller. Min kusine elskede dem også! Camilla - 2008-10-21 21:54:52 Helt sikkert en succes:) Jeg har bagt en dobbeltportion, rigtig go:) Dejen var meget klistret men mætter godt:) Vibeke - 2008-06-02 16:05:37 Det færdige resultat er virkelig godt. Dejen er godt nok klistret, men jeg synes ikke, den er ubehageligt klistret, hvis man kan sige det sådan :) Pia - 2008-05-01 16:08:42 Super gode og nemme at lave heidi - 2008-04-27 09:22:40 rigtig gode boller.. mums.. 2008 24 02 - 2008-02-24 13:07:56 resultat er godt men det er lidt en kamp at styre dejen undervejs den er meget levende. Men lækre boller i sidste ende. CH - 2008-02-17 12:19:02 FANTASTISKE boller!!!! dejen er vildt klistret... men resultatet er super:)det kan virkelig anbefales at skifte hørfrøne ud med solsikkekerner...Mmmm Lasse - 2008-02-15 11:03:00 Ja, dejen er klistret - bland den med en håndmixer indtil den skal æltes, det kan fint lade sig gøre. Resultatet er rigtig grove boller, der smager super godt og ikke er tørre. Prøv dem! Nitta - 2008-02-06 16:17:53 De er vildt gode men der skal lidt mere mel i en der står D - 2007-11-13 11:15:53 Ang kalorier - Hvis du laver 15 stk indeholde hver bolle 684 kJ - svarer til ca. 163 kalorier Mikkeline - 2007-10-21 15:51:20 Super god opskrift. Skal have piger til kortaften på onsdag, så de er kommet i fryseren. De er alletiders til pålæg. Ikke klistret og meget nem at have med at gøre. Kræver ikke mere mel, end der står. Dem bager jeg også næste gang... Sofie - 2007-10-08 14:33:08 Brugte fuldkornshvedmel istedet for hvedeklid og brugte meget mere hvedeml end angivet i opskriften. Bollerne blev dejlige - luftige og bløde. Chi - 2007-10-06 01:18:11 mmmh! klistret er det bedste! :D namme! Mig :-) - 2007-07-30 11:54:06 Kan man erstatte hørfrøene med solsikkekerner? Marie - 2007-07-05 23:26:15 Nogen der ved hvor mange kalorier der ca. er pr. bolle? panda - 2007-05-23 13:26:05 parfait! Ricco - 2007-03-23 13:27:05 Smager godt. Men dejen er svær at arbejde med. mikkala - 2007-02-25 12:15:40 De er super gode og næsten bedre efter en tur i fryseren, bliver ikke tørre. Bager dem ofte og gerne en stor potion! Randi - 2007-02-22 10:08:45 De er bare SÅ gode. Jeg bruge speltmel istedet for hvede og lidt ekstra gulerod - super lækkert! Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne