Norske grovboller

Norske grovboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 24 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Norge

NorgeIndsendt :     

Ingredienser:
5 dl.vand
1 spsk.olie
1 dl.knækkede hvedekerner /rugkerner
50 g.gær
200 g.hytteost
2 tsk.salt
1 l.grahamsmel
3-4 dl.hvedemel
 
Opskrift:
Kog vand og olie op. Hæld det over de knækkede hvedekerner og lad det langsomt køle af, til det er håndvarmt. Smuldr gæren i og rør rundt til den er helt opløst. Bland hytteost, salt, grahamsmel og størstedelen af hvedemelet i. Lad dejen hæve 1 time. Hæld den ud på det let meldryssede bord og ælt den smidig. Del dejen i lige store stykker og form dem til boller. Læg dem på bageplade dækket med bagepapir. Hæver tildækket til dobbelt størrelse. Pensles med vand og drysses med grahamsmel. Bages midt i ovnen ved 225º i ca. 15 min.





karakterer:
Opskriften er vist 19194 gange,
og udskrevet 394 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu