Grovboller i forme
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : |
|
|
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt Fromage Frais. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg, og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 16 stykker og form dem til boller. Kom hver bolle i en rund, smurt aluform (ca. 1 dl). Stil bollerne på en bageplade, og lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 min. Pensl med æg og drys med blå birkes. Bag bollerne midt i ovnen. Bagetid: Ca. 20 min. ved 225 grader
|
|
Opskriften er vist 13542 gange,
og udskrevet 186 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Mutte - 2011-10-04 00:52:19 Jeg har lavet bollerne og de er super gode. Jeg brugte 25 g gær og de hævede fint. Per - 2010-07-07 22:39:59 Der er nævnt gær i tteksten, men den mangler i ingredienslisten, så jeg vil tro det er en forglemmelse. Yeauser - 2010-07-03 17:22:12 Undskyld, men har I ikke læst hvad der står i opskriften? Opskriften er oprindeligt uden gær, da den er for dem der er allergisk overfor gær. Men ellers ville jeg give Per ret. MVH. Yeauser Lillian - 2005-01-01 01:01:01 Jeg ville bruge 25 g gær. Per - 2005-01-01 01:01:01 Vil mene omkrng 50 g gær abel - 2005-01-01 01:01:01 hvor meget gær skal der i? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne