Grovboller med surdej
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
|
|
Surdej:
Gæren røres ud i vand og tykmælk. Sukker og hvedemel tilsættes. Dejen slås sammen med en grydeske. Tildækkes med et grydelåg eller plastfolie og stilles ved stuetemperatur i ca 24 timer. Iblødsætning: Vandet hældes over de knækkede hvedekerner. Trækker i 12-24 timer. Dej: Hvedekerner, grahamsmel, hvedemel, fedtstof, gær og salt kommes i surdejen. Lunkent vand tilsættes. Dejen slås sammen med en grydeske. Hvis dejen er for blød, tilsættes ekstra hvedemel (pas på ikke, at komme for meget i). Dejen æltes færdig (ca. 200 tag). Hæver til dobbelt størrelse i 1-11/2 time på et lunt sted. Luften trykkes ud af dejen. Formes til 18 boller eller 2 brød. Efterhæver i ca. 30 min. Bages ved 200 garder i ca. 20 min. Ovnen sættes op til 225 grader de sidste 5 min., hvis bollerne er meget lyse. Brød bages i ca. 45 min. |
|
Opskriften er vist 16342 gange,
og udskrevet 332 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne