Grovboller med surdej

Grovboller med surdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1.5 dl.vand
1 dl.tykmælk
10 g.gær
1 tsk.sukker
150 g.hvedemel
120 g.knækkede hvedekerner
2 dl.vand
2 dl.lunken Vand
10 g.gær
1.5 tsk.salt
1 spsk.fedtstof
275 g.grahamsmel
300 g.hvedemel
 
Opskrift:
Surdej:
Gæren røres ud i vand og tykmælk. Sukker og hvedemel tilsættes. Dejen slås sammen med en grydeske. Tildækkes med et grydelåg eller plastfolie og stilles ved stuetemperatur i ca 24 timer.

Iblødsætning:
Vandet hældes over de knækkede hvedekerner. Trækker i 12-24 timer.

Dej:
Hvedekerner, grahamsmel, hvedemel, fedtstof, gær og salt kommes i surdejen. Lunkent vand tilsættes. Dejen slås sammen med en grydeske. Hvis dejen er for blød, tilsættes ekstra hvedemel (pas på ikke, at komme for meget i). Dejen æltes færdig (ca. 200 tag). Hæver til dobbelt størrelse i 1-11/2 time på et lunt sted.

Luften trykkes ud af dejen. Formes til 18 boller eller 2 brød. Efterhæver i ca. 30 min.

Bages ved 200 garder i ca. 20 min. Ovnen sættes op til 225 grader de sidste 5 min., hvis bollerne er meget lyse. Brød bages i ca. 45 min.





karakterer:
Opskriften er vist 16375 gange,
og udskrevet 332 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu