Slanke-grovboller
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Fedtfattig opskrift Indsendt : |
|
|
Varm 2 dl vand op med hørfrø og 3-kornsbland. Lad det trække, til det er håndvarmt. I et stort fad blandes salt, sukker, tørgær, mel og grahamsmel, og heri hældes den håndvarme kornblanding og resten af vandet. Ælt dejen godt sammen med hænderne, den skal være let klistret. Stil den til hævning lunt og tildækket 1 time. Ælt igennem, og form 24 boller. Sæt dem på en plade, og rids dem i toppen. Efterhæver en halv time. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Slanke-bollerne mætter godt, de har en god smag og kan spises som "bideboller" uden smør eller lign. Tips: Opbevares i køleskab. Bollerne er fryseegnede. |
|
Opskriften er vist 50668 gange,
og udskrevet 1372 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Anita - 2017-10-09 13:38:21 Jeg har prøvet bollerne, men de er alt for salte til mig, næste gang jeg bager dem vil jeg prøve at sætte mængden af salt ned til 1 tsk., men ellers smager de super fint. Jeg kom også solsikkekerner i. Lillevuk - 2015-06-21 00:19:28 Bollerne er gode, jeg gav den lidt mere gas med hørfrø og 5kornsblanding :-) Britta - 2013-02-15 09:54:36 Jeg har bagt bollerne igennem flere år. De er de bedste boller lige til madpakken. Jeg har dog eksperimenteret lidt med melblandingen; har her brugt 300 g rugmel, 300g hvedemel og 400g groft grahamsmel. Jeg bruger to skeer til at lavebollerne. De er meget luftige. Enkelte gange har jeg lavet dem til fødselsdage og alle er vilde med dem. hanne - 2008-04-11 12:50:06 skal til at bage bollerne men undrer mig over følgende, er det 2 dl vand fra de 8 dl? Hanne 2 - 2007-10-26 13:30:31 De er rigtig gode. Bagte dem med 5-kornsblanding og ved et tilfælde med knap 600 g grahamsmel og det mel dejen nu kunne tage:-) Hjelmsgaard - 2007-10-16 12:48:31 Hmm havde glædet mig til, at skulle igang med bollerne. Men nu har jeg været på jagt i samtlige butikker, og der er ikke nogen af dem der har 3-kornsblanding - de har kun 5-kornsblandinger... Hvor har i fået fat i det henne? Håber i kan hjælpe mig... Hanne - 2007-01-23 16:12:49 Mmh, dejlige madpakkeboller. Slet ikke hårde og tørre som de ellers tit bliver. De er perfekte til at blive flækket og proppet noget pålæg indeni. Lavede dem som små flutes. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne