Karameliseret kumquats tærte med ricotta

Karameliseret kumquats tærte med ricotta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Kumquats - Kumquat

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 cupsfriske kumquats (ca. 500 g.)
2.5 dl.vand
400 g.sukker plus 2 spsk.
1 tsk.fennikelfrø rist dem let på en tør pande så bliver smagen mere ren
250 g.Ricotta, friskost
 salt
1 dl.cremefraiche 18%
1 forbagt tærtebund (mørdej - hjemmelavet eller frossen/færdigblanding)
 
Opskrift:
Vask kumquats, skær dem ½ igennem på langs og fjern kerner. Skær dem i tynde skiver på den korte led. Så det bliver runde skiver. Imens opvames vand og sukker til en sirupsagtig konsistens. Lad frugtskiverne simre i ca. 5 min. hæld dem fra i en sigte - og hæld sirup tilbage og lad den koge ind 3-5 min. Brug en morter til at kvase fennikelfrø (eller en kaffekværn) og bland dem sammen med ricotta, 2 spsk sukker og en prise salt. Pisk creme fraiche i. Dæk bunden med cremen. Læg kumquat skiverne på - og dét kræver tålmodighed (se billede). Pensel afslutningsvis med den indkogte sirup.

Tips:

Du kan gøre kumquats klar dagen før, sirup´en skal så blot lige lunes før brug Cremefyldet kan ligeledes laves dagen før og opbevares i køleskabet. Du kan "samle" kagen op til 2 timer før den serveres





karakterer:
Opskriften er vist 10658 gange,
og udskrevet 165 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu