Gambas pil pil (Spanske rejer)
Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer Oprindelsesland : Spanien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Læg rejerne i en lille ildfast skål ca. 10 cm i diameter - én skål pr. person.
Læg hvidløg i tynde skiver og chilipeber ved og drys med lidt salt og evt. cayennepeber (alt efter hvor stærkt man vil have det). Olivenolie hældes over, så rejerne lige er dækket. Skålene sættes i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn midt i ovnen ca. 10 minutter, så olien kommer til at koge. Serveres straks med flutes til, som man dypper i olien, så man får det med op. |
|
Opskriften er vist 274912 gange,
og udskrevet 5668 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (175 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2020-01-27 20:13:35 Har også fået Pil-Pil rejer i Spanien mange gange. Vores foretrukne måde er også den mest enkle og selvfølgelig også den bedste. Stammer fra en restaurant i Nerja. I en pande varmes olivenolie og skivede hvidløgs fed, Når de har fået tilstrækkelig varme tilsættes gambas'erne og varmes godt op. Ind på bordet med panden og så fiskes der ellers dyr op af panden og olien bruges til at dyppe baguetten i. Ingen fancy krydderier, men kun den ægte vare. En Spanier - 2016-02-25 14:31:25 Hvorfra har i den ide om at de skal ovnen? Det er helt forkert! Jeg er spanier og har boet i spanien i mange år, aldrig har jeg set min familie/restauranter lave Gambas al pil pil på den måde. Man laver det på en pande, eller et fad som er lavet til at kunne fungere som en pande. Derefter varmer man olien, tilsætter hvidløg samt cayennepeber og chili. Rejerne skal ikke være kogte, men rå når de tilsættes. Og tilsidst drysser man persille over inden servering. Det er den oprigtige måde at lave retten på. anonym - 2011-09-23 12:08:30 Har også fået den mange gange i Spanien. Laver den tit selv også. Men ynder dog at bruge frisk chili i ca. 1 cm bredde den giver lidt farve og smag til retten. Hvidløgene elsker jeg, når feddene kun lige er delt.Giver den helt rigtige smag.Og der må når rejerne er færdige, gerne være en tynd lidt mørk hinde henover. Det kræver at man skruer op for varmen mindst 250 gr.og gerne varmluft. Tro mig det er Spansk :) anonym - 2010-12-05 14:07:25 Man kan i Spanien købe pil pil krydderiet... Smager helt fantastisk!!!! Men i mangel af bedre er denne opskrift perfekt.. :-) Anette - 2010-10-08 23:29:32 Super lækker opskrift. Jeg serverede den for min kæreste og han er indgrebet af kræsen og han elskede den =) Jeg brugte tandoori krydderier i stedet for chili (Var løbet tør for chili) og det er også rigtig lækkert =) Nissen, Jylland - 2010-10-06 08:30:26 Bruger halv hvidvin og halv olie, og friske store rejer marineret et døgn i hvidløgsolie Conny - 2010-09-18 02:02:56 Netop p.g.a krydderierne fra Spanien, så hamstrer man det altid med hjem af alle slags når man er der, har fundet adskillige perfekte krydderier som også sagtens kan bruges på det danske bord.. Susan - 2010-05-06 10:14:51 Jeg har også købt pil-pil på markedet i spanien. Men sidste weekend så jeg, på et marked her i Danmark, at de solgte det i de der krydderisalg. Ved dog ikke om det er lige så godt mette - 2010-04-01 16:36:35 de bliver bedst med rå tigerrejer , champignon og solsikkeolie . olivenolien tager for meget af den gode smag Ann - 2009-10-21 21:20:51 Hej man kan købe pil pil på markedet i Spanien, aner ikke om man kan få det i DK anonym - 2009-10-17 16:18:31 Til kristina Du skriver at man kan købe krydderierne til PilPil færdigblandet. Må jeg have lov til at spørge hvor pokker du får fat i det henne. K Kristina - 2009-07-23 13:47:47 Vi plejer at lave det med lidt hvidvin i. Desuden kan man købe krydderierne til "Pil-Pil" færdigblandet, som mange spaniere også selv benytter. Derved, mener jeg, man kommer tættest på den originale smag man kender fra Spanien :-) Claus - 2009-03-16 16:57:41 I stedet for chili brug Piri Piri (hele) Så er mest orginal. Malaga - 2007-10-26 16:02:59 Det smager fantastisk. Andalusisk mad er simpelthen skønt. I mangler dog at skrive, man skal have en San Miguel ved siden af for at få den totale andalusiske smag:) anonym - 2007-02-13 12:37:18 Hanne: rejerne bliver ikke seje hvis der købes frosne sorte tigerrejer Henrik - 2005-01-01 01:01:01 Jeh har fået det 100 gange i Spanien, men hver gang jeg lavede det her hjemme blev rejerne altid for seje. Men det med at sætte det ind i en 225 G Oven til det koger er bare perfekt Sus - 2005-01-01 01:01:01 Sååååååå gode katja - 2005-01-01 01:01:01 DET ER DEN BEDSTE RET ! FIK DEN I SPANIEN , ELSKER DEN RET NU !! Casper - 2005-01-01 01:01:01 hmmmmmmm den er go |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne