Citronkylling 06
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Indsendt af : Asta Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kylling skylles. Skindet fra halsen bøjes, så det dækker for hullet så meget som muligt, og fæstnes til kødet med 3-4 kødnåle.
Kyllingen lægges derefter i et ildfast fad.
Den halve citron skæres 3-4 både.
Rødløg skæres i 4-6 både, alt efter størrelse
Hvidløgsfeddene pilles.
Citron- og løgbåde og hvidløgsfed stoppes ind i kylling, hvor efter hvidvinen hældes i (Læg evt. 1/4 løg under kyllingen, så al hvidvinen ikke løber ud) Kyllingen smøres ind i olie og krydres med timian, salt og peber efter behag. Kylling sættes i en forvarmet ovn på 150 grader C. alm. ovn, i c. 1 1/2 time. Sovs: Hæld væden fra det ildfaste fad over i en lille gryde/pande. Mælk tilsættes og koges op (Der bruges efter behag, alt efter hvor fed/tynd man ønsker sovsen) Sovsen jævnes med Maizena Saften fra citron presses ned i sovsen. |
|
Opskriften er vist 56932 gange,
og udskrevet 1050 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (20 stemmer) |
|
Kommentarer Lottebg - 2011-08-01 08:04:10 Istedet for at koge kartoflerne ved siden af og lave sovs, så prøv at skære kartoflerne i tern og læg dem under kyllingen og drys dem med lidt salt. Det giver en god smag og så er det en ret der passer sig selv. momsemor - 2007-04-18 23:42:40 kyllingen er rigtig god, men jeg synes, at sovsen har for lidt karakter momsemor - 2007-04-18 23:41:21 kyllingen blev rigtig god, men jeg synes ikke at sovsen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne