Ymerris med løse ris

Ymerris med løse ris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Risdessert

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : doris fuglkjær

Indsendt :      Red :
Ymerris med løse ris, billede 4 Ymerris med løse ris, billede 1 Ymerris med løse ris, billede 2 Ymerris med løse ris, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2 dl. Ris, parboiled 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
4 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
5 dl. Ymer naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
kom jordbærrene i en gryde med vand og sukker. Bring dem i kog. Rør en jævning af maizena og vand og jævn jordbærrene. Lad dem koge et par min. Hæld dem op i en serveringsskål eller skåle og stil dem til afkøling.

Kog risene i vand (uden salt) ifølge emballagen og afkøl dem. Det er meget vigtigt at risene er kolde når det skal blandes med ymeren.


Smag ymeren til med sukker og vaniljesukker. Bland risene i. Pisk fløden stiv. Vend forsigtigt flødeskummet i ymerblandingen og hæld denne over jordbærrene. Stil desserten koldt.

Pynt ved serveringen med jordbær.

Tips:

Gem lidt kogte jordbær til pynt.





karakterer:
Opskriften er vist 66011 gange,
og udskrevet 1423 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (30 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10487 (2497 kcal)
KJ pr. Pers. 1747 (416 kcal)
Vægt ialt 1997 gram
Vægt pr. Pers. 332 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 525 KJ (125 kcal)
Protein 2.6 gram
Fedt 5.9 gram
Kulhydrat 15.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-06-23 16:16:32
Kan huske, at jeg fik ymerris som barn hos min moster..... og så lykkedes det, at finde opskriften her. Og et stort hit hos mine børn, og så kan Risi Frutti godt pakke sammen 🙃 Man kan fint bruge jasminris i stedet for alm. løse ris, og anden bær: hindbær, brombær...., hvad man har, i stedet for jordbær ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

  -   2018-05-29 22:54:05
Bruger brombær istedet for jordbær.

  -   2016-07-10 10:23:41
er rigtig dejlig

  -   2016-05-13 16:54:34
Det smager mega godt!!!

  -   2009-02-26 15:42:11
har kun hørt at man brugte hindbær, den er bare rigtig god. men nu vil jeg prøve jordbær.Det er omkring 30 år siden, jeg lavede den første gang

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg kender opskriften hvor der blandes søde appelsiner i tern i ris/fløde/ymer blandingen.. og altså ikke med jordbær... og det smager også kanon.... mums filibaba

  -   2005-01-01 01:01:01
ris desserten smager også godt med dåse frugt skåren i skiver

  -   2005-01-01 01:01:01
smager supergodt også med hindbær istedet for jordbær.

  -   2005-01-01 01:01:01
min mor laver det tit... det smager himlesk