Andebryst med orangesovs
Hovedingrediens : And - Andebryst Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : ellen Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Snit fedtlaget på andebrysterne i fine tern helt ned til kødet. Brun det på en varm pande på fedtsiden først til det er gyldent og derefter kort på kødsiden. Krydr med salt og peber og pak hvert stykke ind i alufolie.
Steg dem i ovn ved 200 grader C. alm. ovn i 15 - 20 minutter. Lad dem trække i 15 min inden de skæres i tynde skiver på skrå. Lav imens sovsen: Snit gulerødderne i tynde stave og selleri i tynde skiver. Svits dem i det varme andefedt et par minutter. Kom bouillon og appelsinsaft ved og lad det simre et par minutter. Tilsæt sky fra pakkerne. Sigt saucen og jævn den med majsstivelse og smag til evt med sukker. Serveres med pommes rissole eller ovnbagte kartofler. Tips: let at tilberede. Det meste kan laves i god tid. God gæsteret |
|
Opskriften er vist 117749 gange,
og udskrevet 4479 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (27 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2020-07-05 13:36:46 Pakkerne er andebryst som er pakket i folien, så kødsaft fra andebryst birgit - 2020-02-20 12:07:30 Sky fra pakkerne? Der er ikke nævnt noget om pakker med sky. elmo - 2017-02-26 16:00:42 Jeg er i færd med appelsinsovsen-til andebryst som er rimsaltet først og derfor kun steges på panden (kort tid) jeg tænker dog at sovsen skal simre længere med grønsagerne mindst i 10-15 min, for at få smag nok. Afventer godt resultat. Amatør gastronomen - 2010-12-18 16:12:17 giver sofie ret, at dødstege kød er desværre en almindelig fejl. Det er i følge mig,meget meget synd. De skal ikke være rå, men rosa.... Sophie - 2010-12-13 15:05:15 Det er jo ikke meningen at andebryster skal gennemsteges... så 30-45 min ved 200 grader, så er de jo dødsstegt. Hold jer til 20 min., så er de fint rødt når de har hvilet bagefter. Knud Erik - 2010-08-01 10:01:39 Jeg giver Jacob, som kommenter uder dette, at den skal have ½ time i ovnen, men så er det også rigtig godt sovsen - uhm siger jeg bare Jacob - 2009-03-29 20:42:56 Tidsangivelsen på stegetid i ovn er alt for lav. Da al mad, incl. hviletid på kødet, var klar, kunne vi konstatere at kødet ikke tilnærmelsesvist var gennemstegt. Beregn mellem 30- 45 minutter i ovnen. Husk at appelsinsovsen kan blive ret syrlig hvis den inddampes for meget. anonym - 2005-01-01 01:01:01 let at lave, rigtig velsmagende og ligger ikke tungt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne