Coq au vin, hane i rødvin
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Oprindelsesland : Frankrig Tilberedningstid : 60 minutter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Klassisk coq au vin opskriftCoq au vin er en klassisk fransk opskrift, som oversat betyder hane i vin. Da haner er svære at skaffe i Danmark, bruges der ofte kyllinger - vælg da en stor kylling på 1600 gram, som efterfølgende parteres.Coq au vin er en vaskeægte simreret fra det franske landkøkken, som smager fantastisk på en kold efterårsdag, hvor du trænger til at få varmen. Selvom ingredienslisten synes lang, er den meget let at lave. Kombinationen af mørt hanekød, rødvinssovs og champignon får smagsløgene til at synge, og der er ikke andet for end at snuppe en portion mere. Retten serveres med ris, men hvis du hellere foretrækker kartofler, kan du lave en omgang kartoffelmos i stedet. Du kan med fordel lave en dobbeltportion, så du har mad til et par dage - det er der helt sikkert ikke nogen, der klager over. Gryderettens oprindelseDen klassiske coq au vin stammer fra Bourgogne i Frankrig, hvor den i det 20. århundrede slog igennem som en populær ret. Gryderetten har dog ikke altid set sådan ud, som den gør i dag. Før i tiden blev coq au vin anset som en primitiv ret. Historien går sig på, at en sort hane, som et del af et gallisk ritual, blev kogt i spartansk vin.Retten laves oprindeligt med rødvin fra Bourgogne, men en god fyldig og saftig rødvin fra eksempelvis Rhône eller Bordeaux er også et glimrende valg. |
Opskriften er vist 156653 gange,
og udskrevet 12859 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (32 stemmer) |
|
Kommentarer Vinni - 2012-09-26 12:46:59 Jeg kommer nogle halve champignonger i for at få smagen i sousen og så fisker jeg dem op igen og tilsætter nogle ristede før jeg server anette - 2011-01-02 13:47:44 super god og dejlig ret..alle i familien er glade for den.. sp - 2008-09-01 10:02:35 Jeg bruger hverken creme fraiche eller fløde, da det ikke hører hjemme i denne franske ret. anonym - 2008-03-17 11:16:20 Hanne - Det ville være dumt at gøre da du derved mister en del af smagen i selve saucen, men ganske enig i at nyristede champignioner er bedre end triste trælse kogte af samme slags Hanne - 2007-06-18 09:12:45 Champignion ristes og tilsættes til sidst, så er de bedst Carsten - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig god og enkel ret. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne