Cuvettesteg i ovn

Cuvettesteg i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksecuvette

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Cuvettesteg i ovn, billede 4 Cuvettesteg i ovn, billede 1 Cuvettesteg i ovn, billede 2 Cuvettesteg i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1250 gram Oksecuvette
Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Rids stegen i fedtet, gnid den med salt og peber og læg den i et ovnfast fad. Kom evt. vand, fint hakket løg og krydderier ved og sæt den i en 250 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter.

Sæt evt. et termometer i stegen. Dæmp for varmen til 150 grader C. alm. ovn og lad stegen stå til termomeret viser 55-60 grader C (ca. 50 minutter) for rød.

Lad stegen hvile tildækket i ca. 20 minutter før den skæres i tynde skiver på tværs af kødtrådene.

Tips:

Culotte, culottesteg eller okseculotte. Normalvis vil disse 3 navne dække over det samme stykke kød eller udskæring.





Beskrivelse:

Saftig cuvettesteg i ovn

Hos Alletiders Kogebog finder du en skøn cuvettesteg opskrift. Følger du denne opskrift, er du sikret en saftig og mør steg. Kødet egner sig perfekt til en lækker middag med vennerne eller familien.

Tilbered den perfekte cuvettesteg

Herunder kan du få et overblik over stegetemperaturer baseret på dine præferencer, hvad end du er til rødt, rosa eller gennemstegt kød:

55-60 grader for rød
60-64 for rosa
65-68 for gennemstegt

Når du skal tilberede din cuvettesteg, er det vigtigt at du rammer den helt rette temperatur. For at få din steg mør og velsmagende, anbefaler vi at du steger dit kød rødt.

Cuvettesteg i ovn - temperatur uden stegetermometer

Har du ikke et stegetermometer, kan det være svært at beregne cuvettestegens kernetemperatur. Dog er vores erfaring at stegen bliver rød ved at give den 10 minutter på 250 grader og efterfølgende 50 minutter på 150 grader. Så er du sikker på, at cuvettestegens temperatur rammer ca. 55-60 grader. Lad stegen hvile i 20 minutter, inden udskæringen af din cuvettesteg.

FAQ

Hvad er cuvettesteg?

En cuvettesteg er en udskæring fra en ko. Udskæringen sidder på koens nedre bagende, også kaldet bagfjerding.

Hvor lang tid skal en cuvettesteg have i ovnen?

En cuvettesteg skal samlet have 65 minutter i ovnen. Den skal have 15 minutter ved 250 grader, derefter 50 minutter ved 150 grader. Herefter skal kødet hvile i 20 minutter.

Hvordan skærer man en cuvettesteg?

Skær din cuvette i tynde skiver, på tværs af kødtrådene. Det er vigtigt at du kigger på hvilken retning kødtrådene vender, så du sikrer dig at skærer på tværs af disse.

karakterer:
Opskriften er vist 800121 gange,
og udskrevet 14690 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (198 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11390 (2711 kcal)
KJ pr. Pers. 1898 (451 kcal)
Vægt ialt 1250 gram
Vægt pr. Pers. 208 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 911 KJ (216 kcal)
Protein 19.4 gram
Fedt 15.3 gram
Kulhydrat 0.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-10-17 16:15:37
rids fedtlaget ned til kødet på begge ledder til tern, gnid hvidløg fra hvidløgpresseren ned i alle rillerne, sammen salt og peber. Sæt cuvetten i 250 grader varm ovn i 10 minutter, skrue ned til 150 grader, og steg den 35-40 minutter. Har du stegetermometer, så følg det anvisning. Ved udskæring starter man med spidsen indtil det bredeste sted på stegen, så skæres resten på den anden led. den skal stå og samle sig 15 minutter før udskæring uden tildækning. Den bliver perfekt.

  -   2018-07-22 17:32:42
Måske man skulle skrive raste mad forslag længer nede på siden, viste ikke hvor jeg skulle skrive dette 😋

  -   2016-03-23 18:10:24
god stegemulighed.

  -   2013-02-14 19:15:12
Du skærer på tværs af kødtrådene ved at skære en enkelt skive og kigge på den. Der kan du se hvilken retning kødtrådene vender, så skærer du blot på tværs af disse. Bemærk når du skærer stegene at kødtrådene godt kan vrides lidt mens du skærer, så det kan være du skal skære noget af stegen lidt anderledes ud end da du startede. Hvis du ikke får det gjort, så bliver stegen sej af h til. Det er synd for så godt et stykke kød.

  -   2012-11-20 19:43:05
Den viste steg er desværre skåret den forkerte vej.

  -   2012-03-31 18:52:06
Hvordan skærer man på tværs af kødtrådene??

  -   2008-10-30 16:48:20
Til Lene (og andre?) CIRKA!! stegetider: Rød: ca. 40 min Medium: ca. ca. 45 min. Gennemstegt: ca. 55 min Hvis den er meget tyk/høj, så læg 5 min. til tiderne!..

  -   2008-10-17 18:10:03
Hvor lang tid ska den ha hvis den ska være rosa? medium....

  -   2008-04-26 19:52:22
Skal den virkelig videresteges ca. 50 minutter???

  -   2007-12-31 15:34:12
Stegen kan eventuelt stikkes med 4-5 fed hvidløg (skåret over i halve om nødvendigt for at dække hele stegen), men husk at være enige om det alle mand ;) God opskrift til nytårsaften, i øvrigt.