Braiseret fasanbryst med vildt tilbehør
Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasaner Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fond:
Rens fasanerne for evt. rester af indvolde og fjer. Skær dem ud i lår, ryg og bryststykker. Brun lår og ryg i en gryde med 2 løg i kvarter, 1 gulerod, ¼ selleri i tern og persille-stilke. Når løgene har taget farve hældes vand på så det dækker, og lad det småkoge en times tid under stadig skumning. Tag så lårene op og gem dem, smid ryggen ud, og passér resten gennem en sigte over i en ren gryde. Skum for evt. fedt og kog fonden ind til ca.4 dl. Kogelage til fasanbrystet: Vand, timian, hvidløg, sorte peberkorn, hakket løg, hakket gulerod og salt, koges og skummes til urterne har afgivet smag. Kom fasanbrysterne i med brystbenet nedad og tag gryden af ilden så snart det koger op igen. Står til bryststykkerne er kolde. Læg kålen som er delt i ottendedele, bacon i tern, fonden og de to fasanbryster i en gryde og braisér under tætsluttende låg i ca. 5 minutter. Hæld så fonden over i en anden gryde, monter med smør, æbler i tern og timianblade og lad den lige koge op. Portionsanret et bryststykke, kål og bacon, og hæld saucen med æbler over. Anret lår og resten af tilbehøret på et varmt fad til anden omgang. |
|
Opskriften er vist 71812 gange,
og udskrevet 947 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.7 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Lis - 2011-01-15 13:57:59 Enig, det er da ufatteligt som folk kan brokke sig. Smør dig en leverpostejmad Per - 2010-01-22 13:38:23 Til Aragorn: Måske du bare skulle holde til at se film......... Du har vist laaaaaaang vej igen :-) Aragorn - 2009-12-03 17:36:26 Hejsa. Kan I ikke skrive opskrifterne så man kan forstå dem? Det er lidt træls at sku' google tingene hele tiden, feks "braiseret", "savojkål", "fonden", "monter", at "skumme" og at "passere" noget gennem et eller andet. Venlig hilsen Aragorn. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne