Oksecuvette med fritter og whiskey sovs 02
Hovedingrediens : Oksekød - Oksecuvette Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Cuvetten:
Klargør stegen, det er en fordel hvis at den ikke er alt for ujævn, det gør det lidt sværere at stege den. Rids den lidt på kryds og tværs, ikke for dybt. smør godt med salt og peber samt hvidløg der er blevet knust. Set stegen på en rist, med en bradepande eller lign. under til at opsamle fedtstoffet Steg den først ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter, dæmp varmen til 160 grader C. alm. ovn, steg videre til kødet er ca. 65 grader i midten, tag den ud og lad den hvile i 10 minutter før den skæres. Skæres i retning af kødtrådene i tynde skiver. Fritterne: Bland olie og krydderier sammen og lad det trække mens kartoflerne gøres klar. Skyl og skrub alle kartoflerne under koldt vand, skal ikke skrælles. Skær dem i både, alle ca. lige store. Hæld kartoflerne i olie/krydderier blandingen, lidt ad gangen, så de alle bliver godt fedtet ind i olie. Hvis muligt, lad dem trække i olien inden de bliver lagt over på en plade med bagepapir eller lign. Skal ovnsteges v. 200 grader C. alm. ovn en times tid, til de er gyldne og sprøde. Whiskysovs: Den absolut bedste del ved denne opskrift er sovsen. Der kan godt beregnes lidt ekstra sovs og kartofler, smager himmelsk at gufle i sig. Skær løget i fine stykker, svits dem på en varm pande sammen med flormelis i ca 1-2 min (der kan også krydres med ie. rosemarin). "ikke for varm, men det må gerne syde". Flamber løgne i ca. 10-15 sek, med ca. halvdelen af whiskyen, "PAS På DER KOMMER STORE FLAMMER!" Tilsæt fløden og varm den op lige til den koger. Tilsæt resten af whiskyen og skyen fra stegen, smag til med salt og peber. Til at jævne sovsen bruges tomatpure (pasta) tilsættes og røres godt ud. Pas på, det bliver pludselig tykt. Det hele serveres gerne med frisk salat, brød og en flaske rødvin. |
|
Opskriften er vist 79803 gange,
og udskrevet 2002 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (21 stemmer) |
|
Kommentarer Jesper Pennerup. - 2018-03-03 16:30:34 Du skriver skæres i retning af kødtrådene - mener du ikke på tværs af kødtrådene. Jeg har da altid lært du skal skære på tværs for at få det til at være mørt og nemmere at skære i ved spisning. Eva - 2010-05-20 15:53:05 Per, du er altså bare super! Har efterhånden brugt en del af dine opskrifter herinde fra, alle sammen med stor succes- og denne var bestemt heller ikke en undtagelse! Dejlig mør rosa steg..bare mums!! Hans - 2010-05-04 14:45:36 Det er vældig godt med nogle kogte grønne bønner til også Per - 2010-03-28 20:54:21 Stegen skal have omkring 55 minutter for at nå 65 grader C |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne