Cuvette med ovnstegte rodurter
Hovedingrediens : Oksekød - Oksecuvette Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med rodurterne. Skræl og pil dem og skær dem i henholdsvis store terninger, tykke skiver og løgene i både. Hvidløgene kan deles en gang. Svits dem alle i smørret til de lige bliver blanke. Kom dem i et ovnfast fad i et ikke for tykt lag og krydr med salt og peber. Dryp med citronsaft og hæld bouillon ved.
Sæt fadet ind sammen med stegen. De skal have i alt ca. 50 minutter. De må gerne være godt møre. Vend i dem af og til. Rids fedtlaget på stegen og gnid med salt, peber og presset hvidløg. Læg den i et lille fad og brun den ved 225 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter. Dæmp varmen og steg den endnu 20-25 minutter efter hvor rosa den ønskes. Brug evt. et stegetermometer: det skal vise 62 grader hvis kødet skal være rosa men ikke rødt. Lad kødet hvile 20 minutter inden det skæres i tynde skiver fra hjørnet. Server ovenpå de stegte urter drysset med friskhakket persille. Tips: Gem resten af stegen til pålæg. |
|
Opskriften er vist 153030 gange,
og udskrevet 4086 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (18 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2017-08-19 20:26:09 Jeg ville dæmpe den til 150 grader. Jeg ville osse investere i et stege termometer til der fåes ganske fine til en 100 Kr hvis jeg havde tænkt mig at lave flere stege end den her.. dæmp varme til hvad - 2016-08-11 18:08:12 hvad skal varmen dæmpes til tag nu at skrive hele på skriften det er ikke alle der har stege termometer HALLLLOOOOOOOO Toni - 2016-07-21 08:46:44 Piger på 14 og 13 år spiste 6 skiver kalvekuvette hver samt grønsager, det var en vellykket opskrift og den vil blive genbrugt Bjørn S - 2014-05-22 19:03:00 Mon ikke der skulle stå 200 g oksecuvette i stedet for 2000 g. Normalt går der 100 g kød pr person. Men ved også at stegen svinder lidt ind under stegning. Ina - 2013-12-20 14:06:02 Simpelthen dejlig let og fin overskuelig opskrift! Henrik - 2010-11-05 17:30:23 Det må jeg sige 1 kg. kød pr. næse. Der skal vist et par godt sultne mandfolk til. Caleb - 2010-10-28 17:40:09 Voldsom opskrift til 2 personer....? Hver person skal indtage godt og vel 1.750 g føde. Ikke slankemad. anonym - 2010-10-04 17:31:28 Hej. Kan i fortælle hvilken slags boullion i bruger til denne? Per - 2010-02-13 12:35:24 Der er rodfrugter til 2, men kød til 8, det overskydende kød kan bruges koldt til pålæg. Jacob - 2009-06-13 14:06:01 Mums... Det var go mad... Kan kun anbefales Ot2 - 2008-01-13 15:35:14 Den var go! Opskriften rækker rigeligt til fire, hvis man koger lidt ekstra kartofler. I øvrigt skader det ikke smagen, at tabe en deciliter rødvin ned i grønsagerne. Johs. - 2007-10-14 11:17:39 Det undrer mig, at retten er til 2 personer? Klavs M - 2005-01-01 01:01:01 Go og nem ret at gå til |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne