Cuvette med ovnstegte rodurter

Cuvette med ovnstegte rodurter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksecuvette

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Cuvette med ovnstegte rodurter, billede 4 Cuvette med ovnstegte rodurter, billede 1 Cuvette med ovnstegte rodurter, billede 2 Cuvette med ovnstegte rodurter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Rodfrugter:
400 g.store kartofler
400 g.gulerødder
200 g.pastinak
350 g.rødløg
5 fedhvidløg
15 g.smør
 salt
 peber
 citronsaft
1.5 dl.bouillon
 
 
2000 g.oksecuvette
 salt
 peber
2 fedhvidløg
 
 Pynt:
 persille frisk
 
Opskrift:
Start med rodurterne. Skræl og pil dem og skær dem i henholdsvis store terninger, tykke skiver og løgene i både. Hvidløgene kan deles en gang. Svits dem alle i smørret til de lige bliver blanke. Kom dem i et ovnfast fad i et ikke for tykt lag og krydr med salt og peber. Dryp med citronsaft og hæld bouillon ved.

Sæt fadet ind sammen med stegen. De skal have i alt ca. 50 minutter. De må gerne være godt møre. Vend i dem af og til.

Rids fedtlaget på stegen og gnid med salt, peber og presset hvidløg. Læg den i et lille fad og brun den ved 225 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter. Dæmp varmen og steg den endnu 20-25 minutter efter hvor rosa den ønskes.

Brug evt. et stegetermometer: det skal vise 62 grader hvis kødet skal være rosa men ikke rødt.

Lad kødet hvile 20 minutter inden det skæres i tynde skiver fra hjørnet.

Server ovenpå de stegte urter drysset med friskhakket persille.

Tips:

Gem resten af stegen til pålæg.





karakterer:
Opskriften er vist 153030 gange,
og udskrevet 4086 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-08-19 20:26:09
Jeg ville dæmpe den til 150 grader. Jeg ville osse investere i et stege termometer til der fåes ganske fine til en 100 Kr hvis jeg havde tænkt mig at lave flere stege end den her..

  -   2016-08-11 18:08:12
hvad skal varmen dæmpes til tag nu at skrive hele på skriften det er ikke alle der har stege termometer HALLLLOOOOOOOO

  -   2016-07-21 08:46:44
Piger på 14 og 13 år spiste 6 skiver kalvekuvette hver samt grønsager, det var en vellykket opskrift og den vil blive genbrugt

  -   2014-05-22 19:03:00
Mon ikke der skulle stå 200 g oksecuvette i stedet for 2000 g. Normalt går der 100 g kød pr person. Men ved også at stegen svinder lidt ind under stegning.

  -   2013-12-20 14:06:02
Simpelthen dejlig let og fin overskuelig opskrift!

  -   2010-11-05 17:30:23
Det må jeg sige 1 kg. kød pr. næse. Der skal vist et par godt sultne mandfolk til.

  -   2010-10-28 17:40:09
Voldsom opskrift til 2 personer....? Hver person skal indtage godt og vel 1.750 g føde. Ikke slankemad.

  -   2010-10-04 17:31:28
Hej. Kan i fortælle hvilken slags boullion i bruger til denne?

  -   2010-02-13 12:35:24
Der er rodfrugter til 2, men kød til 8, det overskydende kød kan bruges koldt til pålæg.

  -   2009-06-13 14:06:01
Mums... Det var go mad... Kan kun anbefales

  -   2008-01-13 15:35:14
Den var go! Opskriften rækker rigeligt til fire, hvis man koger lidt ekstra kartofler. I øvrigt skader det ikke smagen, at tabe en deciliter rødvin ned i grønsagerne.

  -   2007-10-14 11:17:39
Det undrer mig, at retten er til 2 personer?

  -   2005-01-01 01:01:01
Go og nem ret at gå til