Marokkansk inspireret oksekødssuppe med safran

Marokkansk inspireret oksekødssuppe med safran, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Oksekød - Oksespidsbryst

Oprindelsesland : Makedonien

MakedonienKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.oksespidsbryst
 
3 l.koldt vand
1.5 spsk.groft salt
1 tsk.hel peber
1 tsk.hel koriander
2 løg
1 fennikel
1 rød peberfrugt
1 spsk.olivenolie
1 tsk.friskreven ingefær
1 tsk.sukker
2 g.hel safran 1 lille brev
1 ds.hele flåede tomater
250 g.kikærter 1 dåse kogte
125 g.tynde spaghetti eller vermicelle
 salt
 friskkværnet peber
1 bdt.friske koriander eller persille
 
 Tilbehør:
1 citron
 
Opskrift:
Læg oksespidsbrystet i en gryde og dæk med koldt vand. Kog ved svag varme og fjern skum og fedt med en stor ske. Tilsæt salt og fjern skum igen. Tilsæt hel peber, hele koriander og kog til kødet er mørt ca. 21/2 time. Tag kødet op og si krydderierne fra suppen.

Pil løgene og hak dem. Skær fennikel og peberfrugt i små tern. Varm olie i en rummelig gryde og sauter de skårne grøntsager 5 minutter. Tilsæt fintreven ingefær, safran og sukker. Tilsæt suppen fra oksespidsbrystet.

Åben dåserne. Hæld lagen fra kikærterne. Hæld lagen fra tomaterne og hak dem fint og kom dem i suppen sammen med kikærterne. Skær kødet i små tern og kom dem med spaghetti i suppen. Kog til spaghettien er mør ca. 10 minutter. Smag suppen til med salt og friskkværnet peber. Drys skyllet og hakket koriander eller persille i.

Server suppen med citron skåret i både eller skiver.





karakterer:
Opskriften er vist 22172 gange,
og udskrevet 479 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-11-15 16:08:16
Den er virkelig virkelig god - har lavet den flere gange til gæster og alle er vilde med den :)