Oksefilet med limeglaserede gulerødder og ærter
Hovedingrediens : Oksekød - Oksehøjrebsfilet Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
|
|
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Brun kødet på alle sider på en varm pande i smør eller olie. Kassér stegefedtet. Læg kødet i et ovnfast fad og krydr med salt og peber. Tænd ovnen på 150°C. Sæt et stegetermometer i midten af stegen og steg til centrumtemperaturen er 58-60°C for rosa, 60-65°C for svagt rosa og 65-68°C for gennemstegt. Det tager 40 minutter - 1 time. Lad kødet hvile i 15 minutter.
Hak purløg og mynte fint. Rør det sammen med græsk yoghurt eller syrnet fløde. Smag til med salt og peber. Sæt den i køleskabet. Skrub eller skræl gulerødder og kartofler. Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre 15-20 minutter. Pil evt. kartoflerne, hvis de ikke er nye. Skær gulerødderne over på langs og derefter evt. i mindre stykker. Varm smør i en gryde og kom gulerødderne i. Tilsæt sukker, fintrevet skal af ½ lime og saft af den hele, salt og peber. Læg låg på gryden og lad gulerødderne blive møre ca. 7-10 minutter afhængig af tykkelse. Pas på at væsken ikke damper væk. Der skal være så meget, at gulerødderne er blanke og saftige. Når gulerødderne er møre kommes ærterne i. Tag gryden fra varmen. Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødfibrene. Server nykogte kartofler, limeglaserede gulerødder og ærter med mynte-purløgdip til. |
|
Opskriften er vist 22014 gange,
og udskrevet 966 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne