Grydestegt oksetykkam med svampe og sprøde salviekartofler
Hovedingrediens : Oksekød - Oksetykkam Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
|
|
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm smør og olie i en tykbundet gryde. Brun kødet og krydr med salt og peber. Hæld æblejuice i gryden og lad retten simre ved svag varme under låg 45 minutter.
Skræl knoldselleri og skær den ud i firkanter på ca. 2x2x2 cm. Pil skalotteløgene og skær de største over i halve. Kom selleri og løgene i gryden med kødet. Vend kødet og lad det småsimre til det er mørt ca. 45 minutter. Sæt et stegetermometer i stegens centrum og steg til centrumtemperaturen er 65°C. Skræl eller skrub kartoflerne. Skær dem i både. Læg bagepapir i et ovnfast fad eller en bradepande. Kom salvieblade og olie i bradepanden og vend kartoffelbådene heri, krydr med friskkværnet peber. Sæt fadet i ovnen og tænd på 225°C. Bag kartoflerne møre ca. 45 minutter til de er sprøde og gyldne. Rør af og til i fadet med en grydeske. Mærk om de er møre med en spids kniv. Drys med 1 tsk groft salt. Rens svampene og skær dem i skiver. Steg dem på tør pande ved kraftig varme nogle minutter. Tag kødet op af gryden når det er færdigt og skær det i skiver på tværs af kødfibrene. Kom svampene i gryden og smag til med salt og peber. Drys med skyllet, hakket persille og server sprøde salviekartofler til. |
|
Opskriften er vist 29333 gange,
og udskrevet 865 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne