Grydestegt oksetykkam med svampe og sprøde salviekartofler

Grydestegt oksetykkam med svampe og sprøde salviekartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetykkam

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.oksetykkam uden ben evt. snøret med bomuldssnor
 
2 tsk.smør
2 tsk.olivenolie
2 tsk.groft salt
 friskværnet peber
2 dl.æblejuice
350 g.knoldselleri
250 g.skalotteløg
1000 g.kartofler
4-5 kvisteSalvie, frisk
1.5 spsk.olivenolie
250 g.svampe fx portebellosvampe
1 bdt.persille
 salt
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm smør og olie i en tykbundet gryde. Brun kødet og krydr med salt og peber. Hæld æblejuice i gryden og lad retten simre ved svag varme under låg 45 minutter.

Skræl knoldselleri og skær den ud i firkanter på ca. 2x2x2 cm. Pil skalotteløgene og skær de største over i halve. Kom selleri og løgene i gryden med kødet. Vend kødet og lad det småsimre til det er mørt ca. 45 minutter. Sæt et stegetermometer i stegens centrum og steg til centrumtemperaturen er 65°C.

Skræl eller skrub kartoflerne. Skær dem i både. Læg bagepapir i et ovnfast fad eller en bradepande. Kom salvieblade og olie i bradepanden og vend kartoffelbådene heri, krydr med friskkværnet peber. Sæt fadet i ovnen og tænd på 225°C. Bag kartoflerne møre ca. 45 minutter til de er sprøde og gyldne. Rør af og til i fadet med en grydeske. Mærk om de er møre med en spids kniv. Drys med 1 tsk groft salt.

Rens svampene og skær dem i skiver. Steg dem på tør pande ved kraftig varme nogle minutter.

Tag kødet op af gryden når det er færdigt og skær det i skiver på tværs af kødfibrene. Kom svampene i gryden og smag til med salt og peber. Drys med skyllet, hakket persille og server sprøde salviekartofler til.





karakterer:
Opskriften er vist 29333 gange,
og udskrevet 865 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu