Bøf med grøntsager i basilikumlage

Bøf med grøntsager i basilikumlage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Bøf af oksefilet

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 bøffer ca. 2 cm tykke skåret af oksefilét eller oksemørbrad 800 g - 1 kg
 
1 spsk.smør
1 spsk.olie
1 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
1000 g.kartofler gerne små nye
 ca. 2 tsk groft salt og 2 liter vand
5 fedhvidløg
2 dl.eddike
1 dl.sukker
1 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
1 rød- eller salatløg
2 mellemstore squash evt. 1 grøn og 1 gul
1 bdt.eller 1 potte frisk basilikum
2.5 dl.Cheasy fraiche 9%
1-2 tsk.harrisa eller anden chilipasta
1 tsk.salt
 
Opskrift:
Vask kartoflerne og kom dem i en gryde med koldt vand så det lige dækker. Sæt gryden over, bring vandet i kog og tilsæt salt. Kog under låg til de er møre 15-20 minutter. Mærk om de er møre med en spids kniv. Pil evt. kartoflerne og lad dem køle af.

Pil hvidløgsfeddene og kog dem med eddike, sukker og salt i 5 minutter til sukkeret er opløst. Krydr med friskkværnet peber. Pil løget og skær det i tynde skiver fra rod til top. Skær squash i 1/2 cm tykke skiver. Hæld den lune lage hen over grøntsagerne. Kom kolde kartofler og skyllede basilikumblade i lagen. Smag til med salt.

Rør syrnet fløde med harrisa eller anden chilipasta. Smag til med salt.

Dup bøfferne tørre med køkkenrulle. Varm smør og olie på en pande til det er brunt. Brun hurtigt bøfferne på begge sider. Krydr med salt og peber. Skru ned til middelvarme.

Hvis bøffen skal være rød steg 2-2½ minut på hver side, skal den være rosa steg 3-3½ minut, og hvis den skal være gennemstegt 4-4½ minut på hver side. Kassér fedtstoffet på panden. Server bøfferne med grøntsager i basilikumlage.





karakterer:
Opskriften er vist 12047 gange,
og udskrevet 161 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu