Ovnbagte oksekødsboller med ostefyld og pasta

Ovnbagte oksekødsboller med ostefyld og pasta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :     

Ingredienser:
500 g.hakket magert oksekød
 
75 g.fast ost fx Samsø eller Svenbo
0.5 tsk.groft salt
0.5 tsk.paprika eller cayennepeber
1 spsk.olivenolie
1 hvidløg
500 g.cherrytomater
1 mellemstor squash
 friskkværnet peber
 
3-400 g.pasta
 (For hver 100 g pasta skal beregnes 1 liter vand tilsat 1 tsk groft salt)
 
Opskrift:
Skær osten ud i 12 små firkanter. Ælt kødet med salt og paprika eller cayennepeber. Del kødet i 12 portioner. Tril en kugle med et stykke ost i hver. Læg dem i et ovnfast fad. Pensl kødbollerne med olie.

Del hvidløget ud i hele fed med skræl. Læg dem mellem kødbollerne sammen med hele cherrytomater og squash skåret i stykker på størrelse med tomaterne. Sæt fadet i ovnen og tænd den på 225°C. Bag ca. 30 minutter eller til kødet er gennembagt.

Sæt vand over i en gryde og bring det i kog. Kom salt og pastaen i. Kog uden låg og rør af og til i gryden. Kog pastaen "al dente", det betyder, at den skal gøre lidt modstand, når man bider i den. Kogetiden varierer fra få minutter for frisk pasta op til ca. 15 minutter for tørret. Læs på emballagen. Tag en smagsprøve og bedøm om pastaen er færdig. Hæld omgående pastaen i et dørslag. Tilsæt evt. 1 tsk smør eller olivenolie, så smager den bedre og klistrer ikke så let.





karakterer:
Opskriften er vist 15793 gange,
og udskrevet 304 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-10-31 11:29:00
Tilføj et æg eller to til farsen og det bliver mindre tørt :-)

  -   2011-01-05 17:29:34
Den er meget god!!

  -   2007-11-16 09:31:04
- glæder mig til at lave dem