Wok med oksekød og grøntsager i sur-sød marinade med sesam
Hovedingrediens : Oksekød - Oksestrimler Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : |
|
|
Skyl risene i koldt vand. Hæld dem i en si og sæt den i en skål med vand. Skift vandet nogle gange, så risene bliver mere løse. Bring vand i kog. Tilsæt salt og afdryppede ris. Kog ved svag varme under låg i 12 minutter. Fjern gryden fra varmen og lad den stå i 12 minutter.
Rens grøntsagerne. Skær kål og gulerødder i tynde strimler. Skær forårsløgene i tynde ringe. Skyl spinaten fri for jord og fjern stilkene. Dup kødstrimlerne med køkkenrulle, så de er tørre, når de skal steges. Bland soja eller tamari, sukker, ris- eller hvidvinseddike og sesamfrø. Pil hvidløgene og hak feddene og chilien fint. Varm wok, gryde eller pande til den er så varm, at du ikke har lyst til at holde hånden over den mere end få sekunder. Kom olie i og svits fint hakket chili og hvidløg under kraftig omrøring. Hvis retten ikke skal være stærk, kan du tage blandingen op af olien. Kom kødstrimlerne i og rør kraftigt få minutter. Kom de snittede grøntsager i, dog ikke flere grøntsager, end at gryden bliver ved med at være meget varm. Del portionen, hvis panden eller gryden er lille. Kom spinatbladene og sojalage i |
|
Opskriften er vist 25777 gange,
og udskrevet 564 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (6 stemmer) |
|
Kommentarer karen marx - 2009-07-20 17:08:02 perfekt opskrift. har aldrig smagt noget lignende. tak for den. t anonym - 2008-05-26 12:06:18 Retten kunne sikkert smage lækkert, hvis man er helt vild med soya. Den smager rigtig meget af soya. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne