Dillkött

Dillkött, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.Lammebov eller bryst helst med ben
 
 Urter til kogning:
 selleri
 løg
 gulerod
 timian
 persille
 dild
 laurbærblad
 peberkorn
 
500 g.gamle danske kartofler skrællede evt. kålrabi
75 g.smør
1.5 dl.hvedemel
1 citron saft heraf
 lidt sukker
0.5 dl.piskefløde
2 æggeblommer
5 dl.klippet dild
 
Opskrift:
Kom kødet i en stor gryde og dæk med vand. Bring i kog og skum af. Tilsæt urter og lidt salt og lad kødet koge for svag varme til det løsner fra benet kogetiden kan variere fra 1 til 2 timer. Tag kød og urter op. Kog kartoflerne knap møre i suppen. Lav en opbagning af smør og mel og spæd lidt efter lidt med den varme suppe og kog godt igennem. Smag til med citron, sukker, salt og peber. Bland fløde, æggeblommer og dild og rør lidt af den varme sauce i. Varm kød og kartofler op i saucen og rør kort før servering "æggedilden" i. Retten må ikke koge efter tilsætning af æggedilden.





karakterer:
Opskriften er vist 6536 gange,
og udskrevet 164 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu