Cassoulet - Fransk lammegryde med bønner - i trykkoger

Cassoulet - Fransk lammegryde med bønner - i trykkoger, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :     

Ingredienser:
500 g.hvide bønner
300 g.lammebov uden ben
250 g.magert svinekød
150 g.kogeflæsk
2 spsk.olie
2 hakkede løg
3 spsk.tomatpure
3 dl.suppe eller bouillon (evt. fra dåse eller terning)
 salt
 peber
2 tsk.timian
1 tsk.merian
1 laurbærblad
150 g.hvidløgspølse eller røget medisterpølse
 
Opskrift:
Læg bønnerne i koldt vand 1/2 døgns tid. Skær kød og flæsk i mundrette stykker. Lad olien blive varm i trykgryden. Svits først flæsk og løg heri, så kødstykkerne. Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne og kom dem i gryden sammen med tomatpure, suppe og krydderier. Læg låg på gryden og bring den på tryk. Lad den koge i 20 min. Tag hurtigt trykket af gryden og kom pølsen i - den skal blot lige varmes godt igennem. Smag retten til og server den med groft rugbrød.

Tips:

Cassoulet er på fransk en ovnfast gryde og egentlig skal denne ret i ovnen 1/2 time ved 225ºC efter den er kogt. Der skal så drysses groft revet brød samt smørklatter over så retten bliver gylden og sprød på overfladen.





karakterer:
Opskriften er vist 22854 gange,
og udskrevet 425 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (39 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu