Agerhøns med æblestuvet knoldselleri

Agerhøns med æblestuvet knoldselleri, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Hønsefugle - Agerhøns

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 agerhøns
2 storemadæbler
100 g.smør
1 lilleknoldselleri
1 bundtpersille eller selleritop
 lidt sukker
 lidt olie
 salt
 peber
 
 sauce:
4 æggeblommer
4 dl.Cremefraiche 38%
1 peberrod
 
Opskrift:
Æblerne skrælles, befris for kernehus, skæres i både og koges i smør med et par spsk. vand. Når æblerne er udkogte, rives den skrællede selleri og koges med i æblepurèen, som smages til med lidt sukker, salt og peber. Æggeblommer og creme fraiche varmes uden at koge under stadig piskning til konsistensen er crèmet. Smag til med salt, peber og en knivspids sukker samt den fintrevne peberrod. Det kan laves i forvejen og varmes, mens kødet steger.

De istandgjorte agerhøns krydres med salt og peber og pensles med olie. Steges i en 150° varm ovn i 2x10 min. (med 10 min. pause) og venter tildækket i 10 min. før de skæres ud. Anret en halv agerhøne pr. person sammen med den æblestuvede selleri, og byd peberrods-mousseline til.





karakterer:
Opskriften er vist 21919 gange,
og udskrevet 430 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1    (119 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu