Flyvende Jacob
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Indsendt af : myej Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Steg kyllingen i ovnen til den er mør.
Pil derefter alt kødet fra benene og læg det i et smurt ildfast fad.
Skræl bananerne og skær dem over på tværs, del dem derefter på langs i passende stykker og fordel dem over kyllingen.
Drys herefter ananasterningerne ud over kylling og banan. (ikke saften) Steg bacon let sprød og fordel det over retten. Pisk fløden stiv og smag den til med chilisauce. Fordel fløden over retten, så den dækker helt. Drys til sidst peanuts over. Retten sættes i en forvarmet ovn på 225 grader C. alm. ovn i ca. 30-40 min. Eller til retten er gyldenbrun. Server retten med hvidløgsflutes og et glas køligt hvidvin. retten egner sig fortrinligt til gæster, da den kan tilberedes i god tid. |
|
Opskriften er vist 133883 gange,
og udskrevet 2421 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (59 stemmer) |
|
Kommentarer Lærke - 2023-09-22 14:21:07 En lækker måde at få brugt rester af kylling på. Mig - 2015-06-01 18:54:40 Har lige lavet denne ret, og den er virkelig god. Den skal bruges til studenter fest til sommer. Trine - 2012-03-02 09:31:49 Vi har fået en meget lignende opskrift at svenske bekendte uden peanuts og ananas. Bruger kyllingefileter - Det er hurtigt og let, masser af baconm banan og fløde :) Og så er det superlækkert hvis man tlføjer brune champignon!! Det er en af vores faste gæsteretter herhjemme fordi folk er SÅ vilde med den. Kan slet ikke forestille mig chilisovsen i - Men det er jo smag og behag! Pia G - 2011-10-23 16:01:03 Denne ret er faktisk en gammel norsk opskrif!!!! Min svigermor på 71 år har den med fra sin barndom i Bergen. Maiken - 2011-10-19 20:22:19 Min kusine havde fået denne ret på højskole, og har derefter lavet den til mig, og jeg er ganske begejstret for den. Det er en relativ enkelt ret, som er nem at lave. Mange af ingredienserne er nogle de fleste kan lide. Og så har retten den gode egenskab, at den virker mere kompleks for gæsten, end den egentlig er. Det kan understreges, at denne ret frembringer smagen i asti. Kristina - 2011-04-26 14:49:46 Jeg blev præsenteret for denne ret under et ophold i Sverige for 14 år siden. Jeg synes den er lækker, let og ligetil. Vi plejer at få ris og en god blandet salat til. Sofie - 2011-02-21 19:52:28 Det er let at lave, og det smager godt - så kan det jo ikke blive bedre"!(: Jeanette - 2010-08-17 09:47:39 Flyvende Jacob er en af mine absolut favoritter. Jeg har fået retten siden barnsben. Opskrift har jeg fået fra svenske slægtninge, men den adskiller sig lidt fra ovenstående opskrift. Jeg bruger normalt kun 2 bananer og tilføjer yderligere 250 g. champignon. I forhold til mængdeangivelse af peanuts og chilisauce, så bruger jeg 150 g. peanuts og en halv flaske chilisauce. Er man glad for stærk mad kan jeg kun anbefale en af de stærkere chilisaucer. Lu - 2010-05-24 18:07:38 Var du skæv da du lavede den første gang?.... Christinalp - 2010-02-21 15:11:21 Skal det gå HURTIGT, kan man sagtens bruge kogt hønsekødstern (fra dagligvarebutik) Jeg bruger også letristede champignon i retten. Den er altid et hit, hos både børn og voksne!! Lydia 15-8-09 - 2009-08-15 12:56:35 Flyvende Jacob (svensk: Flygande Jacob) er en svensk gryderet baseret på kylling med bananer, peanuts og bacon tilberedt i ovn. Retten blev opfundet af Ove Jacobsson som arbejdede i luftfragtindustrien, derfor navnet. Opskriften blev første gang offenliggjort i bogen Allt om mat i 1976. anonym - 2008-10-03 16:27:01 Den opskrift har jeg også fået fra Sverige, men her bruges så ikke annanas, kun banan. Og man serverer ris eller pasta til... anonym - 2008-03-03 18:20:25 det er en gammel opskrift som kommer fra Sverige, den er meget gammel torben - 2007-09-04 13:35:19 retten er en svensk specialitet sager himmelsk.... Nielsemand - 2007-08-23 09:09:41 Den smager kanån godt, måske er den sød men så må man jo give den lidt ekstra af det stærke marie-louise - 2007-02-26 19:06:19 jeg synes den er alt for sød: med både ananas og banan er det næsten vammelt. Ingeborg - 2005-01-01 01:01:01 Jamen jeg fandt på denne ret for 122 år siden da min svigermors nabos fætter der hed Jacob (han er desværre død nu) havde været oppe og flyve med en luftballon. Pia - 2005-01-01 01:01:01 Til Svend Olaf: Jeg fik denne ret serveret for mindst 10 år siden af min svigerinde, som lærte den i folkeskolen for ca. 20 år siden!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne