Amerikanske pandekager med kærnemælk

Amerikanske pandekager med kærnemælk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pandekager 25 Pandekager
Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Brunch

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt af : Fru Poulsen

Indsendt :      Red :
Amerikanske pandekager med kærnemælk, billede 4 Amerikanske pandekager med kærnemælk, billede 1 Amerikanske pandekager med kærnemælk, billede 2 Amerikanske pandekager med kærnemælk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
4 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
10 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
De tørre ingredienser blandes med ægget, tilsæt så mælken lidt efter lidt under grundig piskning. Hviler ½ time.

Ca. ½ dl. dej hældes på panden, den skal selv flyde ud, og ikke fordeles ud over hele panden som med danske pandekager. Når overfladen begynder at boble vendes pandekagen.

Tips:

Pga. bagepulver og natron hæver de lidt, prøv dig frem til det resultat der passer dig. De er kanon.





Beskrivelse:

Opskrift på amerikanske pandekager med kærnemælk

Findes der noget bedre end en omgang nybagte tykke amerikanske pandekager med kærnemælk? Få en hyggelig start på weekenden og server disse pandekager med din favorit topping sammen med et glas juice, kaffe eller hvad du foretrækker at drikke om morgenen.

Når du laver dine amerikanske pandekager med kærnemælk og bagepulver, bør du være opmærksom på, hvor meget dej du øser op på panden. Amerikanske pandekager er nemlig mindre end de traditionelle pandekager, som vi kender herhjemme fra. Hvis du anvender en stor pande, kan du med fordel bage nogle stykker på samme tid. Så slipper du og familien også for at vente for længe på disse smagfulde pandekager.

Inden servering af de luftige amerikanske pandekager med kærnemælk kan du toppe dem med honning, sirup eller måske chokoladesovs, hvis du har en særlig sød tand eller bare ønsker at forkæles lidt ekstra i weekenden. Pandekagerne egner sig også som en perfekt snack til at tage med på farten eller som en lille overraskelse i madpakken.

Med denne amerikanske pandekager med kærnemælk opskrift, vil du helt sikkert blive omgangskredsens favorit, når det kommer til servering af overdådige pandekager til morgenmad eller brunch.

Leder du efter opskriften på gammeldags pandekager? Så finder du den her, hos Alletiders Kogebog.

karakterer:
Opskriften er vist 232893 gange,
og udskrevet 5300 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (147 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10656 (2537 kcal)
KJ pr. Pandekager 426 (101 kcal)
Vægt ialt 1653 gram
Vægt pr. Pandekager 66 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 644 KJ (153 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 1.7 gram
Kulhydrat 29.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-01-14 14:56:32
Kan man godt bruge chokolademaælk istedet for kærnemælk? :)

  -   2011-12-29 22:05:29
Hvor køber jeg natron?? Er det ikke lidt det samme som bagepulver?

  -   2011-03-25 23:39:55
bruger denne opskrift hver gang jeg laver dem, jeg tilføjer bare lidt vanilje og kardemomme. dejen kan godt klumpe lidt men hvis man laver den i røremaskine plejer det problem ikke at opstå

  -   2010-10-14 14:44:38
Tusind tak det har virkelig hjulpet mig meget

  -   2010-01-18 18:14:57
kan man godt bruge sødmælk i steden for kærnemælk?

  -   2009-11-04 19:29:10
Kan man godt bruge almindelig letmælk istedet for kærnemælk?

  -   2008-11-16 10:24:46
Har set en opskrift på amerikanske pandekager med lidt boghvedemel i dejen - gør det en forskel

  -   2008-05-21 15:04:02
kan amerikanske pandekager bages dagen før, og opvarmes

  -   2008-01-05 10:24:25
mums de smager og der blver rigtig mange ud af dejen.....ca 30 stk....... de kan fryses hvis man lægger bagepapir i mellem dem

  -   2007-10-31 17:18:25
Kan de fryses?

  -   2007-03-18 09:19:21
Dette er den ultimative opskrift. Friske eller optøede bær til, sammen med ahornsirup, og det er en gudespise.

  -   2007-01-21 14:17:15
Kan de laves 1 (måske 2 dage før) og så genopvarmes i ovnen????

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er nogen RIGTIG gode amerikanske pandekager lige som de skal være..

  -   2005-01-01 01:01:01
Til Bente: Man kan undgå, at dejen klumper, hvis man først kommer de tørre ingredienser i skålen. Mælken hælder man i til sidst, mens man pisker med sit piskeris. : )

  -   2005-01-01 01:01:01
Amerikanske pandekager er mindre end vore danske, og så er de meget tykkere, du kan bruge en almindelig pande, men de må ikke fylde hele panden, du tager ca ½ dl. dej som du plaserer midt på panden, dejen skal selv flyde ud.

  -   2005-01-01 01:01:01
hvorfor hedder det ikke bare pandekager?

  -   2005-01-01 01:01:01
Til hvor mange personer, er denne opskrift??? Det nemlig ikke oplyst...

  -   2005-01-01 01:01:01
mine pandekager klumper . hjælp mig

  -   2005-01-01 01:01:01
Der findes 3 forskellige bedte opskrifter på karolines køkken...