5-korns boller
Hovedingrediens : Gryn / Korn - 5-kornsblanding Fedtfattig opskrift Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opskriften er vist 462289 gange,
og udskrevet 14125 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (236 stemmer) |
|
Kommentarer Marianne - 2020-08-22 17:15:10 Jeg tilsatte 22 g bageenzymer Elisabeh - 2020-03-26 18:00:02 Kan man bruge kærnemælk i stedet for tyk og surmælk? Eva - 2020-02-10 14:18:27 På skrump !Derfor valgte jeg minimælk istedet for sødmælk.Og O,5 procent A-38. Istedet for ymer. Tilsatte også græskar kerner,og lidt mere mel. Lod dem hæve 45 min, og resultatet var super luftige lækre sprøde mættende super boller ☺️Min nabo er ( også blevet ) afhængig.God appetit😊 Jette - 2019-04-24 11:44:40 Jeg brugte 25 g gær, erstattede sukker med flydende honning, vand og rødbedesaft i stedet for mælk. Fin hævning. Pink og velsmagende boller! Nadya A. - 2015-10-12 17:44:06 Jeg erstattede 300 gram af hvedemelet med rugmel. Og så brugte jeg creme fraiche ... Tænker at det er ligegyldigt hvilken slags surmælksprodukter der tilsættes. Tænker også at hytteost kan bruges ... God basis opskrift, som man kan varierer i som man selv har ingredienser til hjemme 😀 anonym - 2015-08-07 08:30:39 Jeg brugte græsk yoghurt 0 % i stedet for tykmælk. Fantastisk lækker boller 😊 Anette - 2014-11-16 14:47:52 Jeg kom gulerødder i og de blev rigtig gode men kunne ha en del længere tid i oven Bente - 2014-10-14 21:36:40 Super gode boller, havde ikke tykmælk men erstattede med yoghurt . Servede dem lune med ost, til et glas rødvin.👍😀😀 Vibeke Brink - 2014-08-07 10:45:35 Super dejlig dej at arbejde, selv for en ny-begynder som mig! Jeg bruger altid denne dej til at bage pølsehorn af, skønt Hs - 2013-09-10 08:10:55 Jeg brugte 400 g. hvedemel, 400 g. groft speltmel og 50 g. rugmel. Jeg tilsatte også et revet æble, samt kardemomme. Det blev super :-) Nadia - 2013-08-03 09:52:45 Skal vandet hældes fra kernerne igen eller er det en del af dejen ? Lisa - 2013-05-13 19:52:10 Super gode boller har allerede bagt dem 2 gange, 13/5-13 Mumitrolden - 2013-03-27 11:49:52 Hej med jer. Tusinde tak for denne virkelig lækre opskrift. Jeg har lige bagt dem, tilsatte også en gulerod. De blev bare super! ;o) -og så hjælper de på mine mavekramper og ledgigt. :o) MVH. Mumitrolden 3:-) Maja - 2012-07-15 11:30:44 De hæver slet ikke, selvom de har stået til hævning den tid der stod. Så det er blevet nogle flade boller - Men håber de smager godt alligevel :) Maria - 2012-07-06 22:21:12 Fantastiske boller ! :) Har et sæt i ovnen nu... Bruger altid 1 dk mælk og resten A38. Bollerne er et sikkert hit, hver gang :) Nina - 2012-02-21 15:29:59 Nu må jeg hellere få skrevet en lille kommentar da det er 5 gang at vi har bagt disse boller og de er simpelthen så lækre så det er klart 10 point fra os af vi har også brugt minimælk og A38 istedet for sødmælk og tykmælk fungere præcis lige så godt ;-) anonym - 2012-02-16 19:00:01 MUMS!!! De er bare sååååå gode!! Jeg sætter pladen nederst i ovnen, for ellers bliver de hurtigt for sorte. OG jeg bager uden varmluft, ellers bliver de også for hurtigt sorte. Connie - 2012-01-03 14:33:27 For at gøre bollerne mere fedtfattige, brugte jeg minimælk og a38 istedet for sødmælk og tykmælk. Bollerne blev rigtig lækre alligevel:-) Hannah - 2011-12-29 11:23:23 Jeg brugte 5 dl. minimælk i stedet for sødmælk og tykmælk. Dejlige og nemme boller. stine - 2011-10-09 11:44:12 Super gode bolller:-) Jeg kom også 4 reven gulleroder. Kan varmt andbefalles:-) anonym - 2011-09-10 17:43:45 Virkelig laekre boller, nu 3. gang jeg laver dem, super laekker opskrift, og god at improvisere med, er alene boende og studerende saa ikke altid man lige har det rigtige til tingene. Skal saa ogsaa lige siges at de er super gode i forhold til at ned fryse, saa man kan lave en ordentlig portion af gangen, saa sparer man ogsaa pludselig. Jeg lavede idag en 50/50, foerste del var en blanding med havregryn, grofthakkede mandler, solsikkekerner, lidt af andre kerner, og saa gulleroeder, til sidst passede det med 500g mel. Tak for en laekker opskrift en glat 10'er:) wicky - 2011-08-24 22:25:00 Til dem der får tørre boller: hold igen med melet det er det der giver tørre boller. En dej til grov brød skal ikke være helt fast men må godt klister til fingrene så får man dejlige luftige boller der ikke er hverken tørre eller tunge. Regina - 2011-03-05 14:22:06 Jeg byttede 150 gram hvedemel ud med groft rugmel, det gav også bare nogle rigtig lækre lækre, mørke boller.. Anne Mette - 2011-02-17 17:54:44 Dejlige boller - har lige lavet dem for 2. gang på en uge. Man kan roligt bruge minimælk i stedet og jeg bruger græsk youghurt til min dej istedet for tykmælk. Michael - 2011-02-06 15:46:12 5 kornsblanding kan købes i Kvikly. bente - 2010-10-25 17:39:04 sier i vandet fra 5-kornsblandingen, når den har kogt?? Eva - 2010-09-29 10:25:41 Det er bare så lækre boller, vi bager dem jævnligt.. De er både nemme at lave og lækre at sætte tænderne i :) Hanne - 2010-08-19 09:37:02 jer har lige i sommerkirke da have jeg baget 175 boller som vi fik være morgen. Børne var rigtig glade for dem. fam Hunnerup - 2010-07-24 15:40:38 Disse boller er bare det bedste vi ved... men erstat sukker med 3 tsk honning og tilsæt kun 1 dl mælk og så 3 dl tykmælk:-)Så er de bare så svampet:-) Mette - 2010-04-18 08:26:16 Super gode boller!!! Brian - 2009-12-24 09:58:33 20 min er dog også længe når det er boller. Jo lavere temp og længere tid man giver brødet i ovnen, jo mere tør bliver de oftest. 220grader i ca 12min ville jeg give dem. Dejen må heller ikke blive for stiv, så mængden af melet er kun vejledende og skal helst være blød. Er dejen dejlig blød og har en temp på ca 28grader dvs lidt lun så hæver bollerne også mere og de bliver ikke så tøre. :-) sandjens - 2009-09-14 09:35:56 meget lækre boller, - nemt at lave. tak for den Anitta - 2009-09-02 21:57:24 Geniale, utrolig lækre boller. Kan røres sammen på et øjeblik og vupti har du 25 lækre boller... James - 2009-07-23 10:20:18 Jeg har for første gang høstet ros fra familien for min bagning. Det plejer aldrig at være nogen succes, men denne opskrift er virkelig god. Tip: Om man bruger 4 dl sødmælk og 1 dl tykmælk er ligemeget. Jeg har haft samme gode resultat om det var f.eks. kærnemælk, letmælk tyrkisk yoghurt osv. Bare det er samlet 5 dl. i alt af noget mælkeprodukt ... - 2009-05-24 14:20:44 De er rigtig gode! Jeg har lige bagt dem igen for fjerde gang tror jeg! Det gør det ikke dårligere med mere Gulerod end 100 gram, gerne 200-300 gram det gør dem kun lækrere :o) De holder ikke mange dage hjemme hos os Malene - 2009-05-09 17:41:48 super god opskrift. jeg syntes de var nemme og lækre at lave. tror jeg vil lave den opskrift hver gang. anonym - 2009-04-20 12:05:48 Gode nemme boller. Bruger dem altid til madpakken! Bliver mest saftige hvis der tilsættes revet gulerod, eller anden grønsag som squas, kartoffel, kålroe, æble m.m. Jeg erstatter også altid noget hvedemel med en grovmel, så mætter de bedre. Man kan sagtens bruge let eller skummet mælk i stedet for sødmælk. Hvilket som helst syrnet mælke-produkt kan bruges i stedet for tykmæk. Som sagt rigtig gode boller, som man nemt kan lave om alt efter hva de skal bruges til, og hvad man lige har i køleskabet... Hanne - 2009-04-06 09:43:40 Lyder i følge opskriften til, at bollerne bliver tunge kanonkugler. Er det rigtigt? Eller bliver de luftige? Mette - 2009-03-07 15:44:35 Jeg havde hverken sødmælk eller tykmælk. Sødmælken erstattede jeg med en cremefine og skummetmælk for resten, mens tykmælken blev byttet ud med creme fraiche 6%. Bollerne blev rigtigt gode - det er ikke sidste gang, jeg bager dem. Mette - 2009-03-07 09:34:13 I min femkornsblanding er der knækkede hvedekerner, rugkerner, hørfrø, sesamfrø og solsikkekerner. Janne - 2009-02-15 21:35:15 Kan bollerne her fryses? Hvilke fro/kerner er der i en 5 korns blanding? Jeg sidder i udlandet saa kan ikke lige komme i Rema! :o) Paa forhaand tak! Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne