Risotto med oksekød

Risotto med oksekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Risotto

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Risotto med oksekød, billede 4 Risotto med oksekød, billede 1 Risotto med oksekød, billede 2 Risotto med oksekød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
100 gram Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
2 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
200 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

400 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
3 dl. Risottoris 1 dl. risottoris vejer ca. 90 gram.
5 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
1 tsk. Timian, tørret
4 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Hak løg, hvidløg, bladselleri og peberfrugter groft. Riv gulerødder fint. Opvarm olie i en stor gryde. Svits løg i 1 minut. Tilsæt kød og svits 5 minutter. Tilsæt grøntsager og svits 3-4 minutter.

Tilsæt ris og rør rundt. Tilsæt oksebouillon, tomater, timian og bring det i kog. Læg låg på, og småkog i 15 minutter. Smag til med salt og peber og rør hakket persille i til sidst.

Tips:

Brug en rest kogt ris og retten er færdig på under 15 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 237484 gange,
og udskrevet 6294 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (90 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9280 (2209 kcal)
KJ pr. Pers. 2320 (552 kcal)
Vægt ialt 2442 gram
Vægt pr. Pers. 610 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 380 KJ (90 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 2.5 gram
Kulhydrat 12.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-11-08 18:19:18
Sprang bladsellerien over. Men fulgte ellers opskriften. Den er supergod og då er den nem. Der er heller ikke megen opvask bagefter, hvilket også er et plus.

  -   2014-12-03 14:52:35
Let at lave - smager super godt - kom nogle frosne ærter det ser dekorativ ud

  -   2014-10-15 11:51:25
Hvordan laver man en oksebouillon?

  -   2013-09-12 21:08:22
Dejlig opskrift. Jeg kom 1 dl hvidvin i som Torben foreslog og det blev himmelsk. Utrolig nem opskrift!

  -   2012-06-20 22:42:56
Delikat... dog uden bladselleri

  -   2011-12-08 21:01:51
Dejlig ret! Smagte ikke helt så kraftigt som forventet, men bestemt ikke sidste gang at den ret bliver lavet. Min første risotto ret -og bestemt ikke den sidste...

  -   2011-11-09 15:05:36
Den smager super godt!

  -   2011-10-31 18:25:52
Super lækker ret, er personligt ikke så stor fan af timian, så putter nok lidt mindre i næste gang :)

  -   2011-09-14 18:13:57
jeg er en dreng på 14 jeg laver mad 2 gang om ugen :) jeg elsker denne ret :) den er hurtig f.eks. når jeg har stil for tager den 50 min at lave så har man mere til til lektier. smager også Fantastisk godt. hvis man er til sammenkog så er det her den fantastiske risotto "ever" :) mvh Peter

  -   2011-07-05 20:15:19
Smager super godt. Tilsatte også lidt revet parmasanost, hvilket bestemt ikke gjorde den ringere.

  -   2011-05-22 12:51:31
Smager fantastisk. Blevet en fast ret her i huset.

  -   2011-02-16 12:03:38
tilsæt 1 dl hvidvin efter risene ehar fået lidt farve og lad koge lidt ind inden resten kommes i

  -   2007-11-01 17:51:49
Rigtig god

  -   2005-01-01 01:01:01
Skiftende fl. tomater ud med friske, og tilsatte til retten til slut, mums, retten er kommet for at blive, meget boernevenlig smag