Svinekam fyldt med abrikos og honningglaserede æble
Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Gnid sværen med groft salt, så saltet kommer ned imellem alle sværene. Skær en lomme ind mellem sværen og kødet.
Hak abrikoserne og bland med smør og timian.
Fyld lommen med abrikosblandingen og krydr kødet med peber.
Læg stegen på en rist i en bradepande. Læg evt. en skrællet kartoffel under stegen for at få sværen til at ligge helt vandret.
Kom appelsinsaft samt hvidvin i bunden af bradepanden og sæt stegen i en kold ovn. Stil den på 200 grader og lad den stege i ca. 1½ time. Stegen er færdig når centrumstemperaturen er 65 grader. Hvis sværen ikke er sprød, når der er gået1 1/4 time, hældes skyen fra og temperaturen skrues op til 250 grader i de sidste 15 min. ( dækker man stegen til, bliver sværen blød ). Sauce: Sigt og skum skyen for fedt. Tilsæt vand og kog saucen godt igennem. Jævn og smag til med salt og peber, tilsæt evt. kulør. Timiankartofler: kog og pil kartoflerne. Rist kartoflerne i smør og drys godt med timian og krydr med salt og peber. Bagte æbler: Skær æblerne i 1 cm tykke skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys med timian og dryp med honning. bag æblerne i ovnen ved 225 grader i ca. 5 min til de er gyldne og karamelliserede. Server æblerne til stegen sammen med sauce og kartofler. |
|
Opskriften er vist 8438 gange,
og udskrevet 297 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne