Svinekam fyldt med abrikos og honningglaserede æble

Svinekam fyldt med abrikos og honningglaserede æble, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.svinekam med svær
 groft salt
100 g.bløde abrikoser
25 g.smør
2-3 kvistefrisk timian
 peber
2 appelsiner saft herfra
1 dl.tør hvidvin
 
 Sauce:
 sigtet og skummet stegesky
3 dl.vand
 majsstivelse
 evt.kulør
 salt
 peber
 
 timiankartofler:
1 bakkeaspargskartofler
25 g.smør
 friske timiankviste
 salt
 
 Bagte æbler:
4 coxorange æbler
 timiankviste
4 tsk.akaciehonning
 
Opskrift:
Gnid sværen med groft salt, så saltet kommer ned imellem alle sværene. Skær en lomme ind mellem sværen og kødet. Hak abrikoserne og bland med smør og timian. Fyld lommen med abrikosblandingen og krydr kødet med peber. Læg stegen på en rist i en bradepande. Læg evt. en skrællet kartoffel under stegen for at få sværen til at ligge helt vandret.

Kom appelsinsaft samt hvidvin i bunden af bradepanden og sæt stegen i en kold ovn. Stil den på 200 grader og lad den stege i ca. 1½ time. Stegen er færdig når centrumstemperaturen er 65 grader. Hvis sværen ikke er sprød, når der er gået1 1/4 time, hældes skyen fra og temperaturen skrues op til 250 grader i de sidste 15 min. ( dækker man stegen til, bliver sværen blød ).

Sauce:
Sigt og skum skyen for fedt. Tilsæt vand og kog saucen godt igennem. Jævn og smag til med salt og peber, tilsæt evt. kulør.

Timiankartofler:
kog og pil kartoflerne. Rist kartoflerne i smør og drys godt med timian og krydr med salt og peber.

Bagte æbler:
Skær æblerne i 1 cm tykke skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys med timian og dryp med honning. bag æblerne i ovnen ved 225 grader i ca. 5 min til de er gyldne og karamelliserede.

Server æblerne til stegen sammen med sauce og kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 8438 gange,
og udskrevet 297 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu