Rugbrød 03
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Dr Bjorn Indsendt : Red : |
|
|
Opblød rugen i kogende vand i 10 minutter. Lad den afkøle. Rør kartoffelmel og hvidtøl i. Opløs gær, salt, yoghurt og melasse i varmt vand hæld det i. Tilsæt rugmel og hvedemel og ælt dejen godt igennem. Dejen bliver noget fast og må ikke hænge i bord eller fingre.
Form dejen til 3 brød, læg dem i smurte brødforme og lad dem hæve. Prik dem med en gaffel og børst dem med vand, smør eller æg, alt efter hvordan man ønsker den bagte overflade. Bag brødene i 30 minutter ved 210°C; dæk dem herefter med staniolpapir og bag dem i yderligere 60 minutter ved 175°C. Vend brødene ud af formene og lad dem afkøle lidt; dæk dem derefter med et håndklæde og lad dem ligge og hygge sig heri i 12 timer. Så kan de evt. kommes i plasticposer og lægges i køleskabet i en dags tid. Nu kan de skæres i skiver, pakkes, og fryses om ønskes. Tips: Der bliver altid skorper og smul til overs, når brødene skæres i skiver. Det kan man med fordel lave øllebrød af. Prøv at servere den på følgende måde: Bland brødet med vand eller hvidtøl og kog det op, så det bliver klumpfrit. Tilsæt sukker og lad øllebrøden koge op igen. Pisk æggeblomme(r) med sukker og server denne ”æggesnaps” til øllebrøden, plus naturligvis fløde! |
|
Opskriften er vist 21898 gange,
og udskrevet 271 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne