Sprængt lammebov (Tørsaltet)
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skyl kødet og dup det tørt med papir fra køkkenrullen.
Bland salt og farin med knuste laurbærblade, nelliker, peber og allehånde og gnid kødet med blandingen. Læg kødet med saltblandingen i et lerfad og lad det stå koldt i 1 døgn. Lammeboven sættes over i koldt vand med 1 spsk. salt og bringes i kog mens du hyppigt skummer vandet. De rensede og ituskårne grøntsager tilsættes, og alt simre under låg i godt 2 timer, til kødet er mørt. Kødet tages derefter op og skæres i skiver. Serveres med flødestuvede kartofler og andre grøntsager efter sæson og lyst. |
|
Opskriften er vist 49015 gange,
og udskrevet 1534 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer riborgdaehnert - 2008-12-31 21:55:38 Perfekt. Supplerede kogelagen med løg, rosmarin, persillerod og hvidløg. Spiste det med grønlangkål, en jydsk tradition. RD |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne