Mormors boller
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : vibsemus Indsendt : |
|
|
Smelt margarine + mælk " ikke for varmt"
Tilsæt gær og sukker "som er blandet i forvejen"
Pisk de 2 æg som puttes i men lidt mel a gangen
Skal hæve ca. 1/2 time.
Form bollerne "ikke for store de hæver meget" og lad dem efterhæve i 15 minutter. Pensel bollerne med æg og sæt dem i en forvarmet ovn på 225 grader C i ca. 13 minutter. Tips: Et STORT plus er hvis man bager dem på bagepapir på en rist og ikke en bage plade, men kan nem laves på bageplade. |
|
Opskriften er vist 92704 gange,
og udskrevet 1491 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (86 stemmer) |
|
Kommentarer Anders - 2019-05-17 17:34:52 Opskriften er lidt kludret formuleret. Man gør bare som normalt vil jeg sige, men nævner lige de ting man ikke må gøre som vil ødelægge dejen. 1. Væksker må aldrig være over "lunken" temperatur når det blandes med gæren ( gærcellerne dør, dem som skaber co2 i dejen så den hæver ) Lunken er ca. 36 grader - lige som vores krops temperatur. Men jeg gør altid vandet en tand koldere end lunken for, at være sikker på at vandet ikke er for varmt så dejen ikke hæver. Bageren har en "maskine" der sørger for vandet har den perfekte temperatur når det kommer ud af hanen. - brug eventuelt termometer. 2. Kom aldrig gær i direkte kontakt med fedtstof eller salt - så dør gærcellerne også. Bageren kommer altid salt og fedtstof sidst i skålen så det ligger øverst når maskinen begynder at ælte det hele sammen. - jeg kommmer salt og fedtstof i skålen ca. 1-2 minutter efter at have tændt min røremaskine for en sikkerhedsskyld. Hader når en bagning går i vasken ved en lille uopmærksom fejl. 3. Sørg for du ikke bager din dit bagværk for længe så det bliver tørt, eller ved for høj temepratur så det bliver tørt/brændt. -brug eventuelt et stege termometer. Bagværket er perfekt ved 95-99 grader. Jeg foretrækker konsistensen ved 95 grader. Men google siger 99 grader. Og dejen må ikke hæve mere end ca.30-60 minutter ellers så hæver dejen ikke ordenligt inde i ovnen. -bageren hæver dejen ca. 20 minutter, og slår dejen ned og lader de hæve 20 minuter igen. Det giver mere smag/armoma i bagværket. Det er de mest kritiske fejl man aldrig må begå når man bager, som er de mest normale. God bagelyst. Anders - 2019-05-17 16:34:06 Annette Broberg: Det lyder ekstremt. Tørre er nok fordi der skulle have været lidt mere vand/mælk = væske i dejen eller de er overbagte = vandet er fordampet. Boller er normalt lidt døre ved dag 2. Det er igen fordi vandet i brødet fordamper. Jeg opbevarer mit bagværk i fryseren eller køleskabet i pose så holdbarheden forlænges.Ikke på bordet hvis jeg ikek spier det samme dag. Smuldre? Det skal de jo, da de er smørbagt og lækre bløde. Men måske der er noget andet gået galt, så det er mere end normalt. Jeg aner det ikke, kan ikke se, føle,eller smage dem. Annette Broberg - 2018-08-22 12:25:33 Hej 😃. jeg prøvede at bage dem for første gang og jeg blev noget skuffet. De smuldre og har tørre efter en dags tid. Gad vide hvad jeg har gjort forkert 🤔 Mette - 2018-08-18 03:19:27 Hvordan undgår man at de smager af gær? Anna - 2018-05-01 21:44:09 Hvor meget kanel putter du i? :) Tina - 2017-02-11 13:54:07 Helt fantastisk opskrift de smager rigtigt godt og er dejligt bløde og holder flere dage med blødheden. De er også gode selvom det har været frosset ned. Jeg har dog erstattet margarinen med rigtig smør og så 1/2 tsk salt i. 5 stjerner herfra. Inge Lise - 2016-05-13 08:52:49 Glemte jeg tilføjer salt og kanel Inge Lise - 2016-05-13 08:51:36 Fantastiske boller som min mormor lavede dem jeg er 70 år gammel og mine børnebørn elsker dem og de bliver ikke tørre Sigku - 2015-12-11 19:48:47 Super gode og lette boller. Jeg tilsatte dog lidt salt ☺️ Denne opskrift bliver brugt fremover når der skal bages boller. Tak! Rud Hansen - 2015-11-27 10:19:01 De bedste boller drengene og jeg har fået😋 Dryssede med kanel og kakao pulver Såddan! Per Pallesen - 2015-04-19 10:12:50 Verdens bedste boller og super nemme at lave.. Og hurtige... Arne - 2013-10-12 17:12:49 I steden for margarine brugte jeg smör og jeg tilsaetter paa denne maengde ca. 1,5-2 tsk salt, det haever smagen endnu mere. Stinne - 2013-09-07 13:46:05 Hvor mange er der ca. til, vil der være nok til 16 personer ? :-) Ak - 2012-05-06 18:54:55 Syntes slet ikke bollerne var så gode som I beskriver. De smagte ikke rigtig af noget. Undrer mig over der ikke skakt salt i. Bollerne blev desuden meget kompakte vibsemus - 2012-02-24 08:32:04 Ja det er bare verdens beste bolle opskrift............. og ja de tager lidt tid men som andre også beskriver så er det det hele vær :0) Nan - 2011-10-03 11:29:54 Det er helt klart den opskrift der kommer nærmest min egen mors "mormorboller". Og min gamle far kunne rigtig godt lide dem. Og DET er et blåstempel :-) anonym - 2011-03-10 21:17:37 De minder om gamle dage når man kom hjem til mormor efter skole og hun lige havde taget bollerne ud af ovnen. anonym - 2011-03-10 14:03:28 Dem skal jeg da helt sikkert prøve. :) Mie - 2010-10-24 11:44:01 Virkelig dejlige boller. Det er ikke første gang jeg bager dem! :) cola - 2010-10-18 13:11:48 de er bare super gode og de bliver ekstra gode hvis man sætter en lille foliebakke med vand i ned i bunden af ovnen. gitte. - 2009-08-26 15:07:27 rigtig gode boller har bagt dem i mange år men vi bruger også samme opskrift.jeg har den fra min mor så håber andre får lige så meget gavn af den som vi har.så til alle jer som vil have gode boller bag efter denne opskrift. Julie - 2009-06-03 09:42:36 Hvorfor er det godt at sætte dem på en rist i stedet? kommer dejen ikke til at smage af for meget gær, når der er så meget i?? Betty Blue - 2008-09-09 15:13:17 1000 tak for opskriften! Endelig en opskrift på boller som kan bages dagen før uden at blive tørre og kedlige. Rulle - 2008-04-09 19:02:32 De bedste boller jeg nogensinde har lavet/smagt! Hele familien er helt vilde med dem.. Bager dem flere gange om ugen.. Får 30stk ud af portionen. anonym - 2005-01-01 01:01:01 skal bare prøves de er virkelig go´ de tager lidt lang tid og vente på med al den hæven men det er virkelig det hele vær og vente på :-) mange ++++ herfra... vibsemus - 2005-01-01 01:01:01 dejen er meget lind og det skal den være... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne