Ricottatærte

Ricottatærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Oste - Ricottaost

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt af : Ewa

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.rosiner
3 spsk.grappa eller brandy til udblødning af rosinerne
500 g.Ricotta, friskost
4 æggeblommer
4 æggehvider
3 spsk.hvedemel
200 g.sukker
1 citron revet skal heraf
75 g.pinjekerner
 
Opskrift:
Læg rosinenne i blød i grappa eller brandy i mindst 1/2 time helst natten over. Rør ricotta glat med æggeblommer og citronskal.

Tilsæt sukker pinjekerner og mel og rør alt godt sammen.

Pisk æggehviderne stive og vend dem lidt efter lidt i ricottadejen.

Klip stykke bagepapir til så det passer i bunden af en springform (24-26 cm). Du må endelig ikke smøre formens rand det gør at dejen glider ned i stedet for at blive "hængende". Hæld dejen i formen glat overfladen, og bag tærten ca. 40 min. i en 175 gr varm ovn.

Tips:

hvis du ikke kan få ricotta i dit supermarked kan du bruge fromage frais (mager kvark) som alternativ eller prøv blanding af hytteost og fromage frais. Tærten bliver i så fald mere fugtig end med ricotta så det kan anbefales at bruge en ekstra skefuld mel. Tærten smager bedst kold og skal drysses med flormelis før servering.





karakterer:
Opskriften er vist 16078 gange,
og udskrevet 185 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu