Ricottatærte
Hovedingrediens : Oste - Ricottaost Oprindelsesland : Italien Indsendt af : Ewa Indsendt : Red : |
|
|
Læg rosinenne i blød i grappa eller brandy i mindst 1/2 time helst natten over. Rør ricotta glat med æggeblommer og citronskal.
Tilsæt sukker pinjekerner og mel og rør alt godt sammen. Pisk æggehviderne stive og vend dem lidt efter lidt i ricottadejen. Klip stykke bagepapir til så det passer i bunden af en springform (24-26 cm). Du må endelig ikke smøre formens rand det gør at dejen glider ned i stedet for at blive "hængende". Hæld dejen i formen glat overfladen, og bag tærten ca. 40 min. i en 175 gr varm ovn. Tips: hvis du ikke kan få ricotta i dit supermarked kan du bruge fromage frais (mager kvark) som alternativ eller prøv blanding af hytteost og fromage frais. Tærten bliver i så fald mere fugtig end med ricotta så det kan anbefales at bruge en ekstra skefuld mel. Tærten smager bedst kold og skal drysses med flormelis før servering. |
|
Opskriften er vist 16078 gange,
og udskrevet 185 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne