Rødvinsmarineret rypebryst
Hovedingrediens : Hønsefugle - Rype Indsendt : Red : |
|
|
Rødvinsmarinade:
Læg rypebryst i rødvin, vildtkrydderi, (enebær, løgpure) og gulerødder alt efter smag. Lad marinaden stå i en skål med låg et døgn i køleskabet. Tips: Salt må undgås, fordi det trækker saften ud af kødet. Rypebryst: Panden må være varm, max styrke. Sæt rypebrystene på med vildtkrydderi. Brun rypebrystene ca. 1 min. på hver side. Rypebrysterne sættes i stegeovnen temp.220 C i 5 min (alt efter ønske om hvor godt stegt du ønsker rypebrysterne) Tips: Rypebrysterne må ikke lægges i saucen efter stegning, fordi stegningen da vil fortsætte og du mister den røde farven i kødet. Flødegratinerede kartofler: Skær kartoflerne i skiver. Strø salt og peber lagvis. Hvidløg hvis ønskeligt. Hæld fløde og sødmælk til det næsten dækker kartoflerne i det ildfaste fad. Steges ca 1 time i ovnen ved temp. 220 C. Du kan lægge ost som toplag de sidste 15 min. Tips: Begynder det at blive brunt på toppen, dæk til med folie. Sauce: Kraft fra rypeben, løg, gulerødder og enebær. Skum første opkog af, kog så kraften i 2 timer. Basis i sauce: smør og mælk. Smelt smør og rør mel i til det slipper kantene (2 personer ca. 100 g smør) Kraften hældes i lidt efter lidt for ikke at få saucen for tynd. Rør godt hele tiden. Kog videre med tyttebær og enebær ca. 0.5 - 1 time. Si saucen før du smaker til med rødvin, salt og peber, fløde, balsamico (sukker og eddike - forsigtig) Tips: Ønskes en brunere sauce kan du tilsætte kulør. Ønskes saucen tykkere kan du tilsætte maizena. Undgå bruge stålgryde - saucen kan brænde på dersom du ikke er påpasselig. Serveres med grønsager: broccoli (dampkogt i smør), gulerødder, tyttebær og vin. |
|
Opskriften er vist 7738 gange,
og udskrevet 203 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne