Rødvinsmarineret hjortefilet

Rødvinsmarineret hjortefilet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
6-800 g.Hjortefilet
 Provencekrydderi
1 lille skiveskåret porre
 Salt
 
 Marinade:
2 dl.Rødvin
2 spsk.citronsaft
1 tsk.provencekrydderi
 
 Sauce:
2 tsk.salt
250 g.smør
1 dl.fløde
 peber
 
Opskrift:
Marinaden blandes og kødet trækker 4-6 timer i marinaden i køleskab.

Kød og porreringe brunes i gryde ved kraftig varme. ca. 10 min. Kødet vendes jævnligt. Der krydres med salt og provencekrydderi. Kødet steger færdig ved svag varme i ca. 15 min. Tages op og trækker i 15 min. inden servering. Marinaden hældes i gryden og koges kraftigt i 5-8 min. Så skrues ned til jævn varme og fløden kommes i. Smages til med salt og peber. (Saucen kan evt. jævnes lidt hvis den er for tynd.) Umiddelbart før servering piskes det kolde smør i.

Serveres med Hasselbachkartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 40023 gange,
og udskrevet 1770 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-04-15 20:09:25
Hvis man steger ved høj varme, skal de bestemt ikke have mere en 5 minutter ved høj varme, og 5 minutter ved lav varme

  -   2005-01-01 01:01:01
stegeterometer? og temperaturen?

  -   2005-01-01 01:01:01
Stegetiden er ikke lige til at sige, da det kommer mere an på tykkelsen på fileten en på selve vægten, det allerbedste resultat får du jo ved at bruge stegetermometer.

  -   2005-01-01 01:01:01
hvor meget forøges stegetiden ved 2 kg filet istedet for 6-800 g. ?

  -   2005-01-01 01:01:01
Er det rigtigt at der skal 250 g smør i sausen